MUG-wagen Jan Ypermanziekenhuis Ieper.
Volledig scherm
MUG-wagen Jan Ypermanziekenhuis Ieper. © Hans Verbeke

71-jarige man overleeft arbeidsongeval in boerderij niet

Vlamertinge / HouthulstVrijdagavond is een 71-jarige man uit Houthulst om het leven gekomen in Vlamertinge tijdens een arbeidsongeval. De man was aanwezig op een boerderij waar hij geklemd raakte in een schaafmachine. Hij overleed ter plaatse.

 1. JOETZ vzw viert feest met Samson&Marie op Trax-site
  Roeselare

  JOETZ vzw viert feest met Samson&Marie op Trax-site

  JOETZ vzw organiseert, samen met de Roeselaarse afdelingen van Vooruit & Rebelle, op zaterdag 15 oktober de JOETZ Familiedag en JOETZ Family night op De Roeselaarse Trax-site. Op de Familiedag, van 13 tot 19.30 uur, verwelkomen ze Samson&Marie, De Ketnetband en Sam Gooris. Tussen de vele optredens door kunnen de kinderen zich uitleven in het grote kinderdorp met tal van attracties, springkastelen en workshops. Tijdens de Family Night, die start om 19.30 uur, pakken ze uit met de gloednieuwe show van Les Folles De Gand, vergezeld van hun showballet The Stardancers. Tickets kosten vijf euro in voorverkoop, de dag zelf betaal je 10 euro aan de deur. Bestellen kan via www.joetz.be. Je dient er door te klikken naar provincie West-Vlaanderen en vervolgens voor KIDSclub kiezen.
 1. Kankerpatiënten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”
  Kortrijk/Ieper

  Kankerpa­tiën­ten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”

  Hoe zwaar kun je worden getroffen door het noodlot? Vanessa De Bliquy (48) uit Marke kreeg niet alleen zelf af te rekenen met kanker, haar man Wilfried kreeg de ziekte ook en is ondertussen overleden. Voor Vanessa en veel andere ‘vechters’ is het belangrijk om met lotgenoten te kunnen praten en op Levensloop, dat dit weekend zowel in Kortrijk als in Ieper werd georganiseerd, kan dat. “Het is fijn om samen het leven te vieren, want we zijn er nog altijd.”
 2. Erepoorters vieren kerst met Helmut Lotti
  Roeselare

  Erepoor­ters vieren kerst met Helmut Lotti

  De Gilde der Erepoorters organiseert dit jaar voor de tiende maal een eindejaarsconcert in CC De Spil. Ze wisten hiervoor niemand minder dan Helmut Lotti te strikken. Op 11 december zal hij een resem kerstliederen in een klassiek jasje brengen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Vox Musica. Met dit concert, dat om 17 uur begint, willen de Erepoorters vijfsociale doelen uit de regio steunen. Het gaat om De Bremstruik/De Kerit, het Palliatieve Dagcentrum Moederhuis, Sint-Idesbald, de jongerenwerking van vzw ’t Hope en VOC Op Stap. Gewone tickets kosten 35 euro en zijn te bestellen via www.despil.be. VIP-tickets (inclusief vestiaire, geselecteerde zitplaats en royale receptie achteraf) kosten daarentegen kosten 70 euro en kan je verkrijgen via eddy.brouckaert@proximus.be. Tot slot geven we nog graag mee dat De Gilde der Erepoorters dit jaar 50 jaar bestaat en voortaan de titel van Koninklijke Maatschappij mag dragen.