1. Brits scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederlandse groepen blijven na corona onze regio bezoeken”
  PREMIUM
  Westhoek

  Brits scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederland­se groepen blijven na corona onze regio bezoeken”

  De voorbije maand stelde Simon Louagie, manager van het Talbot House in Poperinge, vast dat de bezoekerscijfers van de Britse scholen opnieuw in de buurt komen van die van voor de coronacrisis. Ook andere spelers in de sector zien terug volop Britse scholieren bij hen verblijven. “Touroperators zeggen dat ze dit jaar nog 10 tot 20 procent meer scholen wilden sturen, maar omwille van het gebrek aan chauffeurs lukte dat niet.”
 2. Langemark-Poelkapelle lanceert Burgerbudget: “Wie een goed idee heeft, kan dat vanaf 1 december indienen”
  Langemark-Poelkapelle

  Langemark-Poelkapel­le lanceert Burgerbud­get: “Wie een goed idee heeft, kan dat vanaf 1 december indienen”

  Wie een goed idee heeft voor Langemark-Poelkapelle en zelf de handen uit de mouwen wil steken, kan voortaan een voorstel indienen voor het Burgerbudget. Het bestuur voorziet 20.000 euro om projecten waar te maken. “De voorstellen - het kan gaan van hondenweides tot gereedschapsbibliotheken - moeten enkele fases doorlopen vooraleer te worden goedgekeurd.”
 1. IN BEELD. Ontmoetingscentrum is te klein voor volksfeest met kersvers ereburger Gianni Vermeersch
  PREMIUM
  Houthulst

  IN BEELD. Ontmoe­tings­cen­trum is te klein voor volksfeest met kersvers ereburger Gianni Vermeersch

  Ontmoetingscentrum Heuvelhuis in Klerken was zondagmiddag bijna te klein om alle inwoners te ontvangen voor het gepland volksfeest ter ere van Gianni Vermeersch. Even voordien werd de wielrenner officieel gehuldigd als ereburger op het gemeentehuis van Houthulst en dat werd duchtig gevierd. “We hebben niet elk jaar een wereldkampioen in onze kleine gemeente hé.”
 2. Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restauratie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschillende naties, volkeren en culturen”
  Ieper

  Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restaura­tie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschil­len­de naties, volkeren en culturen”

  De iconische Menenpoort in Ieper viert in 2027 haar 100ste verjaardag en het is de bedoeling dat het monument er dan piekfijn uitziet. Daarom ondergaat de poort een ferme restauratiebeurt die in het voorjaar van 2023 van start gaat. De naampanelen worden gereinigd en het dak krijgt een groene bedekking. “We moeten het verhaal van de Menenpoort met de namen van 54.000 vermisten blijven doorgeven aan de volgende generaties. Daarom maken we het monument klaar voor de toekomst”, aldus minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).
 1. Michaël Vandemaele en WS Houthulst opnieuw reuzendoder na winst tegen Zwevezele: “Laat ons maar op de counter loeren”
  voetbal tweede provinciale A

  Michaël Vandemaele en WS Houthulst opnieuw reuzendo­der na winst tegen Zwevezele: “Laat ons maar op de counter loeren”

  Een week na de ruime zege tegen Jong Male pakt Houthulst opnieuw de scalp van een topploeg in tweede provinciale A. Deze keer gingen de manschappen van Kevin Vanthourenhout met 2-3 winnen op Zwevezele. De Woudsport keek aan de rust nog tegen een 2-0-achterstand aan, maar dankzij onder meer twee doelpunten van Michaël Vandemaele boog Houthulst de scheve situatie nog helemaal om na de pauze. De oranje-paarse formatie duikt zo de top vier binnen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. De geheime plekjes in West-Vlaanderen van wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch, straks ereburger van Houthulst: “Ik woon in een ideaal trainingsgebied tussen Heuvelland en de zee”
  PREMIUM
  Houthulst

  De geheime plekjes in West-Vlaanderen van wereldkam­pi­oen gravel Gianni Vermeersch, straks ereburger van Houthulst: “Ik woon in een ideaal trainings­ge­bied tussen Heuvelland en de zee”

  Gianni Vermeersch, net 30 jaar geworden, is dan wel al een tijdje profrenner pas dit jaar kent het brede publiek hem als de allereerste wereldkampioen gravel. Hij woont in het kleine Klerken waar hij naar eigen zeggen nooit meer weg wil. “Ik groeide hier op, deed er mijn eerste beklimmingen op de heuvelrug van het dorp en zie de gemeente als dé uitvalsbasis voor fantastische trainingsritten.” Zondag mag hij zich ereburger noemen van Houthulst. Met ons deelt hij zijn favoriete toertochten in de provincie.