Zinkgat Grote Baan Houthalen-Helchteren
Volledig scherm
Zinkgat Grote Baan Houthalen-Helchteren © ENL

Zinkgat op pechstrook langs Grote Baan in Houthalen-Helchteren na waterlek

Houthalen-HelchterenOp de pechstrook langs de Grote Baan in Houthalen-Helchteren, net voorbij het kruispunt met de Vennestraat, is zaterdagnamiddag een groot zinkgat ontstaan. Dat meldt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit-Groen-Plus). Een lek in een lokale waterleiding heeft het probleem veroorzaakt.

 1. Horecazaak en massagesalon van Alexandra en Kris krijgt nergens brandverzekering, tenzij ze duizenden euro’s meer betalen: “Wij willen een brandverzekering zoals elke normale mens”
  PREMIUM
  Diest

  Horecazaak en massagesa­lon van Alexandra en Kris krijgt nergens brandverze­ke­ring, tenzij ze duizenden euro’s meer betalen: “Wij willen een brandverze­ke­ring zoals elke normale mens”

  Een brandverzekering afsluiten in de erotische sector anno 2022, hoe moeilijk kan het zijn? Moeilijk! Zo getuigen Alexandra Moreels - onlangs te zien in de Eén-reeks ‘Het oudste beroep’ - en haar man, Kris Reekmans. Het koppel baat al enkele jaren een erotisch massagesalon uit in Diest. Recent namen ze een zaak over in Bekkevoort. Die willen ze omtoveren tot een horecazaak, massagesalon en wellnessfaciliteiten. Maar er is één probleem: ze krijgen nergens een brandverzekering.
 2. 38 jaar groenten uit hun ‘exotische' moestuin geserveerd... en nu sluiten Dominique en Karine voorgoed ‘t Vlierhof: “Quinoa hadden wij al voor het alomtegenwoordig was”
  PREMIUM
  Bilzen

  38 jaar groenten uit hun ‘exotische' moestuin geserveerd... en nu sluiten Dominique en Karine voorgoed ‘t Vlierhof: “Quinoa hadden wij al voor het alomtegen­woor­dig was”

  “In de beginjaren van ‘t Vlierhof werden we uitgelachen door onze collega’s: ‘Ga die groenten toch gewoon kopen’. Maar dit was hoe wij het wilden.” Karine en Dominique serveren zondag hun laatste gastronomische gerechten aan een select groepje vaste klanten, om nadien – na 38 jaar – de deur van hun restaurant in Bilzen voor altijd dicht te trekken. De moestuin, waar ze de meest exotische groenten, fruitsoorten en kruiden teelden, blijft wél bestaan. Het echtpaar neemt ons mee door hun paradijsje.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.