Prachtige beelden van Noëlla.
Volledig scherm
PREMIUM
Prachtige beelden van Noëlla. © Agentschap Natuur en Bos

“Wolven weten perfect waar welk bang schaapje zit”: alweer damhert en schaap gepakt in Limburg

Noord-LimburgEen dood damhert in Houthalen en een dood schaap in Peer in enkele dagen tijd, blijkt twee keer het werk van de wolven in Noord-Limburg. “De wolf krijgt té veel rechten", vinden de eigenaars. Bij Welkom Wolf en het Natuurhulpcentrum hameren ze op het belang van een omheining mét stroomdraad. “De wolf heeft een ‘inventaris’ van gemakkelijke prooien in zijn kop", herhaalt Jan Loos zijn woorden.

 1. Stad bereikt overeenkomst rond nieuw woonproject in Hasseltse stationsbuurt: “Kraakpanden nog voor de zomer gesloopt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stad bereikt overeen­komst rond nieuw woonpro­ject in Hasseltse stations­buurt: “Kraakpan­den nog voor de zomer gesloopt”

  Na twee jaar dialoog met projectontwikkelaar Unicas heeft de stad Hasselt eindelijk een akkoord over de opwaarderingsplannen voor de Hasseltse stationsbuurt. De kraakpanden worden nog voor de zomer gesloopt, waarna er een nieuw woonproject op de hoek van de Bampslaan en de Geraertsstraat komt. “Daarin verleggen we de focus naar kwalitatief en betaalbaar wonen in een veilige en aangename stationsbuurt”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Waar kan je in ons land 'gevaarlijke' dieren tegenkomen? En wat moet je dan doen?
  PREMIUM

  Waar kan je in ons land 'gevaarlij­ke' dieren tegenkomen? En wat moet je dan doen?

  Twee doodgebeten schapen in Balen, drie dode lama’s in Lommel: het lijkt er sterk op dat er maandag opnieuw een wolf heeft toegeslagen in de Kempen. En in de streek is de wolf lang niet het enige wilde dier dat opduikt in bossen en velden. Wat als je tijdens je wandeling of fietstocht geconfronteerd wordt met een wolf, everzwijn of roofvogel? Loop je als mens een groot risico? En wat doe je beter niet in zo’n geval? Wij vragen het aan Jeroen Denaeghel van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en Diemer Vercayie van Natuurpunt.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug