Tuur staat nu in de tuin, maar hoort eigenlijk vrij te lopen in een weide, iets dat hij al 40 jaar doet.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuur staat nu in de tuin, maar hoort eigenlijk vrij te lopen in een weide, iets dat hij al 40 jaar doet. © RV

Wolf valt paardje Tuur (40) aan: “Dat hevig gehinnik was niet normaal”

HelchterenPaardje Tuur (40) uit Helchteren heeft er een zware nacht op zitten. Net na middernacht kwam een ongenode bezoeker langs bij zijn weide. Een wolf beet Tuur in de hals en billen. Tuurs eigenaars die net wilden gaan slapen, hoorden hoe hun trouwe vriend plots hevig begon te hinniken en in zijn weide tekeer ging. “Hij stapt meestal traag door de weide, we wisten dus meteen dat er iets aan de hand moest zijn.” Het gezin stormde daarop naar buiten, gewapend met een zaklamp.

 1. De gifmoord in de discotheek: “Onze vroegere stiefmoeder komt binnenkort misschien vrij, maar wij krijgen papa niet terug”
  PREMIUM
  TIENEN/BEKKEVOORT/LAAKDAL/HAM

  De gifmoord in de discotheek: “Onze vroegere stiefmoe­der komt binnenkort misschien vrij, maar wij krijgen papa niet terug”

  “In de gevangenis hadden we een gesprek met haar. Het enige dat ze kwijt kon, is dat zij ook haar familie kwijt was. Ze heeft dus totáál geen schuldbesef", zegt Livia, de dochter van de vermoorde Charley Enckels (46) uit Zonhoven. Ze, dat is Micheline Hendriks. Omdat Charley tussen haar en haar internetlief Benno Vanderwegen in de weg stond, kreeg hij in een discotheek in Bekkevoort een giftige cocktail binnen. De kinderen van Charley blijven met tal van vragen achter.
 2. Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app
  PREMIUM
  Hasselt

  Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app

  Na meer dan 2 jaar hard werk lanceert het Hasselts stadsbestuur de eigen ‘Hasselt-app’. Daarmee is de Hasselaar elk uur van de dag gratis verbonden met de stad. De nieuwe app brengt heel wat dienstverlening dichter bij de Hasselaar. Denk daarbij aan een afspraak bij ‘t Scheep, een document of attest aanvragen én betalen bij de lokale handelaars via een digitale portefeuille. “Zo heb je de stad letterlijk in je broekzak”, aldus bevoegde schepen Frank Dewael (Open Vld).