Hertenhouder Eric Henrotay vond zondagochtend vier van zijn vijf damharten zwaar toegetakeld terug in zijn weide.
Volledig scherm
PREMIUM
Hertenhouder Eric Henrotay vond zondagochtend vier van zijn vijf damharten zwaar toegetakeld terug in zijn weide. © Eric Henrotay

Wolf bijt vier damherten en bok dood bij Houthalense hertenhouder Eric Henrotay: “Er moét een oplossing komen, zeker nu ze steeds met meer zijn”

Houthalen-Helchteren Hertenhouder Eric Henrotay trof zondagochtend vier van zijn vijf damherten dood aan in zijn weide in de Pannesman in Houthalen. Ook een bok overleefde de aanval niet. Onderzoek moet officieel nog bevestigen dat het om het werk van de wolf gaat. “Maar dit verschrikkelijke beeld van verscheurde dieren zegt genoeg”, aldus de Houthalenaar.

  1. Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”
    Limburg

    Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”

    Woonzorgcentra Het Dorp in Helchteren en Sint-Lambertus’ Buren in Halen staan op de lijst van rusthuizen die onder verhoogd toezicht staan. WZC De Kleine Kasteeltjes in Tongeren staat al langer op de lijst. Vooral voor Het Dorp zijn de verslagen zeer kritisch. Minister Crevits haalde het rusthuis in Helchteren zelfs aan in het parlement In juli viel daar nog een vrouw van de trap, en werden de nodige instanties niet verwittigd.