Het Hasseltse gerechtsgebouw.
Volledig scherm
Het Hasseltse gerechtsgebouw. © Borgerhoff

Weerspannige cocaïnedealer riskeert veertig maanden cel

Houthalen-HelchterenEen 28-jarige man uit Houthalen-Helchteren riskeert een celstraf van veertig maanden en een boete van 12.000 euro voor feiten van gewapende weerspannigheid. Die feiten speelden zich af op 4 juni 2019 na een verkeersongeval. De man bleek ook cocaïne te dealen. 

 1. Werkstraf voor man (27) die verkiezingsbord in brand steekt
  Beringen

  Werkstraf voor man (27) die verkie­zings­bord in brand steekt

  Een 27-jarige man uit Beringen is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uren nadat hij in de nacht van 28 op 29 mei 2019 een verkiezingsbord en een struik in brand stak. In roze verf bracht hij ook de boodschap ‘fuck blanke verrader’ aan op de voorgevel van de getroffen persoon. In juli dat jaar stak hij elders een krant in brand met als doel een brievenbus te vernielen. De beklaagde blijkt te sukkelen met psychische problemen. Hij krijgt ook een geldboete van 1.600 euro, die gekoppeld werd aan een aantal voorwaarden.
 1. Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatiecentra
  Beringen / Ham / Tessenderlo / Leopoldsburg

  Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatie­cen­tra

  De Eerstelijnszone West-Limburg heeft twee vaccinatiecentra aangeduid binnen de zone. De inwoners van Beringen en Tessenderlo zullen terecht kunnen bij de elektriciteitscentrale op de site van be-MINE. De inwoners van Ham en Leopoldsburg zullen dan weer een vaccin krijgen in de Milshop, een gebouw dat door het leger ter beschikking zal worden gesteld. “Met deze twee locaties zorgen we voor een goed evenwicht tussen bereikbaarheid en snelheid, waardoor iedereen de kans krijgt om zich te laten vaccineren. We zullen dan ook alle inwoners zo goed mogelijk informeren”, vertelt burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V). Voorlopig is er gepland dat in de loop van februari de zorg- en hulpverleners gevaccineerd worden. In de maand maart zal er dan gestart worden met de vaccinatie van risicopatiënten en 65+ers.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi