Het ongeval gebeurde in de bocht voor de Damstraat als je vanuit de Kazernelaan komt.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde in de bocht voor de Damstraat als je vanuit de Kazernelaan komt. © Marco Mariotti

Vrouw (61) overleden na zwaar verkeersongeval in Helchteren

HelchterenIn Helchteren aan de Europarklaan is deze voormiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een vrouw van 61 liet er het leven. 

 1. IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeenkomst van Europa
  Heusden-Zolder

  IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeen­komst van Europa

  MINI-eigenaars en -liefhebbers moesten vandaag in Zolder zijn voor hét evenement van Europa. Bijna 5.000 MINI’s reden in alle maten, kleuren en leeftijden reden in colonne op het circuit voor de jaarlijkse MINI Fan & Track Day die na twee jaar corona terug van weggeweest is. “Fiere gezichten, pronkende eigenaars uit alle hoeken van de Benelux en de meest uiteenlopende MINI’s: dit is genieten", klinkt het.
 2. Nevok Gruitrode zoekt kinderen voor wereldrecordpoging
  Oudsbergen

  Nevok Gruitrode zoekt kinderen voor wereldre­cord­po­ging

  Op zondag 5 juni organiseert voetbalclub Sporting Nevok Gruitrode een wereldrecordpoging. Voor het wereldrecord ‘truck pulling’ (‘vrachtwagentrekken’) zoeken ze samen met ‘the strongest man of the world’ Franz Müllner nog 200 kinderen tussen 4 en 12 jaar. Wie deelneemt, krijgt achteraf een gesigneerd certificaat. Voor de Oostenrijkse legende wordt het een poging om zijn vijftigste wereldrecord te verbreken. Het evenement start om 15 uur en is gratis bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via jan.pachen@gmail.com.
 1. Zorgpersoneel toont impact van coronacrisis met ‘Heldenverhalen’: “Op het podium verwerken we de afgelopen jaren”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Zorgperso­neel toont impact van coronacri­sis met ‘Heldenver­ha­len’: “Op het podium verwerken we de afgelopen jaren”

  De coronacrisis mag dan op haar einde lopen, de twee jaren van piek naar piek en lockdown naar lockdown hebben sporen achtergelaten. Met de vraag welke impact die heftige periode heeft op de mensen van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, trokken theatermaker Ingrid Dullens en fotografe Mine Dalemans op pad. Het resultaat is vanavond te zien in theatervoorstelling en fototentoonstelling ‘Heldenverhalen’ in CC De Muze.
 2. RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieuwe traiteur ‘Atelier C’
  PREMIUM

  RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieu­we traiteur ‘Atelier C’

  Geen zin om te koken maar wel om gezellig thuis te tafelen? Die gedachte kent chef Celine Vekemans maar al te goed. Als antwoord opende ze twee weken geleden haar eigen traiteurzaak ‘Atelier C’ in het hart van Sint-Truiden. “Alles kan hier en alles mag”, klinkt het. “Zin om gezellig te barbecueën of eerder fan van een tapasavond? Wij zorgen ervoor.” Die belofte moet je ons geen twee keer maken en dus gingen we tijdens de openingsweekend testen.