Mario Mathy speelt nog alle dagen op zijn keyboard.
Volledig scherm
Mario Mathy speelt nog alle dagen op zijn keyboard. © Mine Dalemans

VIDEO: Clip van synthesizer-held Mario ‘Mathy’ Vanhove gaat na 35 jaar wereldwijd viraal: “Ik relativeer het en heb die periode al lang afgesloten”

Een hyperactieve keyboardspeler met roze hoofdband én opzwepend deuntje verovert momenteel het internet. Van de USA tot in Japan duiken de beelden op van wat op een Amerikaanse ster uit de jaren tachtig lijkt. Maar het gaat om Mario Mathy, een Houthalenaar die 35 jaar geleden enkele instrumentale hits had in Vlaanderen. “Natuurlijk is dat filmpje compleet zot, maar je moest show verkopen in die tijd", vertelt hij. 

4 reacties

 • Martina Peeters

  1 jaar geleden
  Het was en is nog steeds mooie muziek. Toevallig vinylplaten van de zolder gehaald waarvan deze ook. Nog steeds mooi om naar te luisteren en het stemt je vrolijk.
 • Jo Van Caenegem

  2 jaar geleden
  Dat was 'hip' toen hé, makkelijk achteraf roepen van 'hé kijk eens!'. Binnen 12 jaar gaan ze een iphone van vandaag tonen - als we er nog zullen zijn hé - en dan gaan van 'liepen jullie met zo'n gedrocht rond dan?!', en dan gaan we zeggen van 'ja, dat was normaal hé!'
 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Prachtig verhaal en vooral ook het besef dat "het in die tijd" allemaal nog niet zo achterlijk was, eigenlijk in zekere zin zelfs voor op de dag van vandaag.... Heel mooi hoe die man spreekt over zijn ouders, zalig gewoon. Ik ken hem niet, maar wens hem nog veel deugd met al zijn bezigheden.
 • Lore Kluwer

  2 jaar geleden
  Niet mis maar vergelijk dat met de tijdloze synthesizermuziek van Walter Carlos voor A Clockwork Orange en het verschil is duidelijk.
 1. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"

 2. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus