Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Mine Dalemans

Tuinhuis leeggeroofd in Houthalen

HouthalenUit een tuinhuis aan een woning in de Tulpenstraat werden wellicht woensdagnacht twee fietsen en allerlei werkmaterialen gestolen. 

 1. Lommel geeft officieel de aftrap aan de titel Fietsstad 2022 van Vlaanderen: “Drie fietsboulevards zijn nog op komst”
  Lommel

  Lommel geeft officieel de aftrap aan de titel Fietsstad 2022 van Vlaanderen: “Drie fietsboule­vards zijn nog op komst”

  In het centrum van Lommel werd deze week officieel het bord ‘Fietsstad 2022’ ingehuldigd. Stad Lommel behaalde de titel ‘Fietsstad 2022’ in de categorie 20.0000 tot 50.000 inwoners, die werd uitgereikt tijdens het Fietscongres van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Een mooie erkenning van de reeds genomen stappen in het fietsbeleid, alsook naar de ambities die er nog zijn. Zo zijn er nog drie fietsboulevards op komst.
 2. Schilder Roland (74) restaureert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken/Sint-Truiden

  Schilder Roland (74) restau­reert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”

  Al heel zijn leven schildert en restaureert Roland Sauwens (74) uit Nieuwerkerken allerhande werken, en toch valt nu, bij zijn zoveelste restauratieproject, zijn mond open van verbazing. Die opdracht kreeg hij door via de heemkundige kring van de gemeente, zónder dat Roland op voorhand wist wie de schilder van het toegetakelde schilderij was. Die persoon blijkt nu zeer belangrijk in het leven van Roland zelf geweest te zijn.