Parket waarschuwt voor deze xtc-pillen met extreem hoge dosering na overlijden op dancefestival Extrema Outdoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Parket waarschuwt voor deze xtc-pillen met extreem hoge dosering na overlijden op dancefestival Extrema Outdoor. © Annelies Vanhove

Toxicoloog waarschuwt voor nieuwe stoffen in pillen die overleden man dealde op Extrema Extra: “Veel mensen vertrouwen deze ‘veilige drug' maar hebben geen idee wat ze innemen”

In de pillen die de overleden vijftiger in zijn bezit had op het dancefestival Extrema Extra, zijn de relatief onbekende maar uiterst gevaarlijke stoffen methylone en 3-MMC gevonden. Dat bevestigt toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven.  “We weten nog altijd niet goed wat de gevolgen van zo'n stoffen zijn. Bovendien worden ze als dealers gepromoot als ‘veilige' drugs.”

 1. Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producenten Dag in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producen­ten Dag in Limburg

  Als Vlaming gaan we sinds de coronacrisis steeds meer op zoek naar gezonde én lokale voeding. Dat is goed nieuws want lokale producten kopen, heeft alleen maar voordelen. Zo steun je de lokale economie en draag je een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. In het weekend van 23 en 24 oktober zetten verschillende Vlaamse producenten hun deuren open. Zij willen iedereen de kans geven om lokale producten te leren kennen. Ontdek de producenten die deelnemen in provincie Limburg.
 2. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.