Parket waarschuwt voor deze xtc-pillen met extreem hoge dosering na overlijden op dancefestival Extrema Outdoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Parket waarschuwt voor deze xtc-pillen met extreem hoge dosering na overlijden op dancefestival Extrema Outdoor. © Annelies Vanhove

Toxicoloog waarschuwt voor nieuwe stoffen in pillen die overleden man dealde op Extrema Extra: “Veel mensen vertrouwen deze ‘veilige drug' maar hebben geen idee wat ze innemen”

In de pillen die de overleden vijftiger in zijn bezit had op het dancefestival Extrema Extra, zijn de relatief onbekende maar uiterst gevaarlijke stoffen methylone en 3-MMC gevonden. Dat bevestigt toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven.  “We weten nog altijd niet goed wat de gevolgen van zo'n stoffen zijn. Bovendien worden ze als dealers gepromoot als ‘veilige' drugs.”

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Klim-Op Helchteren neemt totaal groen imago aan: “Wat je buiten leert, komt beter binnen”
  Helchteren

  Klim-Op Helchteren neemt totaal groen imago aan: “Wat je buiten leert, komt beter binnen”

  De meest groene kleuterschool van Midden-Limburg ligt misschien wel in Helchteren bij Klim-Op waar ze woensdag uitpakten met hun nieuw logo en in één klap met een nieuw imago. Buiten spelen en buiten leren wordt er de norm. De speelplaats is er tegelijk het ‘openlucht klaslokaal’ dat bestaat uit heuvels, moestuintjes en zelfs een heus aangeplant bosje. “Veel kleuters zitten te veel achter een iPad of computer. Dat kan anders”, vindt directeur Jos Ceyssens.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.