Parket waarschuwt voor deze xtc-pillen met extreem hoge dosering na overlijden op dancefestival Extrema Outdoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Parket waarschuwt voor deze xtc-pillen met extreem hoge dosering na overlijden op dancefestival Extrema Outdoor. © Annelies Vanhove

Toxicoloog waarschuwt voor nieuwe stoffen in pillen die overleden man dealde op Extrema Extra: “Veel mensen vertrouwen deze ‘veilige drug' maar hebben geen idee wat ze innemen”

In de pillen die de overleden vijftiger in zijn bezit had op het dancefestival Extrema Extra, zijn de relatief onbekende maar uiterst gevaarlijke stoffen methylone en 3-MMC gevonden. Dat bevestigt toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven.  “We weten nog altijd niet goed wat de gevolgen van zo'n stoffen zijn. Bovendien worden ze als dealers gepromoot als ‘veilige' drugs.”

  1. Spoedafdeling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevaccineerden en dronkaards: “Die derde boosterprik moet er nú komen”
    Play
    Hasselt

    Spoedafde­ling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevacci­neer­den en dronkaards: “Die derde booster­prik moet er nú komen”

    De spoedafdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bezwijkt stilaan onder de druk. In vergelijking met 2019 is het aantal aanmeldingen op de afdeling gestegen met 20 procent. Vooral personen met een alcoholprobleem én niet-gevaccineerden met coronaklachten die uiteindelijk niet moeten opgenomen worden. Volgens insiders heeft het personeel er al over nagedacht om het werk neer te leggen. “De druk is enorm en dan moet het winterseizoen nog beginnen”, zegt directeur Jos Vandekerkhof.