Thomas Schepers (7) vindt een Duitse helm met schedel en geweer in zijn tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Schepers (7) vindt een Duitse helm met schedel en geweer in zijn tuin. © Benoit De Freine

Thomas (7) vindt gesneuvelde Duitse soldaat met metaaldetector van 40 euro: “Ik hoop dat ik de helm mag houden”

Een metaaldetector van amper 40 euro van Van Cranenbroek. Meer had de 7-jarige Thomas Schepers uit Helchteren niet nodig om dé vondst van zijn leven te doen. Hij stootte op een Duitse helm, schedel, granaat én mitrailleur. “Ik hoop dat ik de helm mag houden", zegt de jongen. De gemeente nam voorlopig alle spullen mee en laat het onderzoeken.

 1. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.
 2. Julie (16) brengt eerste boek uit: “Ik schreef het verhaal al op mijn veertiende”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Julie (16) brengt eerste boek uit: “Ik schreef het verhaal al op mijn veertiende”

  Julie Vanoevelen (16) uit Houthalen-Helchteren is wellicht een van de jongste auteurs van ons land. Dit jaar bracht ze haar eerste boek ‘De ontsnapping van Maddy Meticcio’ uit. “Ik schreef het verhaal al op mijn veertiende”, vertelt ze. Ze is inmiddels bezig aan haar volgende uitgaves en hoopt er op termijn van te kunnen leven. 25 oktober signeert ze in de Standaard Boekhandel van Houthalen.