Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Frank Eeckhout

Tal van inbreuken tijdens verkeersactie

Houthalen-HelchterenIn Houthalen-Helchteren werd afgelopen zondag tussen 7 en 13 uur een verkeersactie georganiseerd op drie verschillende locaties. De resultaten van de actie zijn opmerkelijk.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. 35.000 bloembollen moeten zorgen voor kleur in Beverlo
  Beringen

  35.000 bloembol­len moeten zorgen voor kleur in Beverlo

  Vanaf de lente zal het Heymansplein in Beverlo volop in bloei staan. Donderdag startte in de vroege ochtend de machinale aanplanting van zo’n 35.000 bloembollen. Het gaat om vier verschillende soorten bloembollen met opeenvolgende bloeimomenten. In maart kan je vooral genieten van krokussen, gevolgd door hyacinten en narcissen. Eind april ontluiken de tulpen. “Op die manier bekomen we een langere bloeiperiode en kunnen we langdurig genieten van deze prachtige bloemen. Zo willen we opnieuw kleur brengen in Beverlo en het straatbeeld nog gezelliger maken”, aldus schepen van Groen Jean Vanhees (CD&V). “Dankzij deze bloembollen verzekeren we de bijen van meer voedsel”, voegt schepen van Milieu Tijs Lemmens (N-VA) nog toe.