Kinderen zoeken maken wandeling met Pasen
Volledig scherm
Kinderen zoeken maken wandeling met Pasen © Geert De Rycke

Paasbingo tijdens de paasvakantie

Houthalen-HelchterenHeb jij nog geen plannen voor de paasvakantie en hou jij wel van een spelletje? Wil jij de paasvakantie zoveel mogelijk buiten in het lentezonnetje doorbrengen? Dan is de Paasbingo zeker iets voor jou.

 1. Veldrijder Jens C. schuldig aan overlijden van ‘burgemeester van de Mostencross’ Jef Schalk (81): “Hij moet het slachtoffer gezien hebben”
  PREMIUM

  Veldrijder Jens C. schuldig aan overlijden van ‘burgemees­ter van de Mosten­cross’ Jef Schalk (81): “Hij moet het slachtof­fer gezien hebben”

  Jens C., veldrijder bij de elite zonder contract, uit Houthalen-Helchteren is door de politierechtbank in Turnhout veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Jens C. reed op 4 december vorig jaar Jef Schalk (81) aan ter hoogte van recreatiedomein De Mosten waar toen cyclocrosswedstrijden werden gereden. Het slachtoffer overleed enkele uren later in het ziekenhuis. “Hij is het slachtoffer zelfs voorbij gereden”, zegt de politierechter. Van onvoorzichtigheid tot een dodelijk slachtoffer.
  Houthalen-Helchteren
 1. Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internationale uithoudingsracerij met zeges op de Nürburgring en in Sebring
  autosport

  Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internatio­na­le uithou­dings­ra­ce­rij met zeges op de Nürburg­ring en in Sebring

  Het werd een onwaarschijnlijk autosportweekend voor de racende broers Vanthoor uit Hasselt. De jongste, Dries won samen met een andere Belg, Maxime Martin, de eerste uithoudingsrace op de legendarische Nürburgring. En Laurens zegevierde voor de tweede maal in de GT-klasse in de 12 Uur van Sebring, de tweede manche van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap.
  Hasselt
 2. PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesrivaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”
  PREMIUM

  PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesri­vaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”

  Bijna vijf jaar lang strijdt Aloïs Verjans voor ons land tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn vrouw Florentine zit thuis alleen in de Vennestraat in Genk en runt er een slagerij met logementshuis, waar bijna nooit iemand logeert. Behalve één man, Marcel Russon. Met hem begint ze een geheime relatie. Wanneer in de lente van 1919 Aloïs – met heel wat trauma’s in z’n rugzak – aan de deur staat, loopt het helemaal mis. “Zonder de oorlog was het leven van dit powerkoppel wellicht wél vlot verlopen.”
  Genk
 3. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk
 4. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.