Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © bob moors

Overvallers knevelen mannen in Houthalen en stelen bestelwagen

HouthalenOp het industrieterrein Centrum-Zuid in Houthalen heeft maandagochtend een diefstal met geweld plaatsgevonden. Drie werknemers die ‘s ochtends afzonderlijk aan het bedrijf arriveerden, werden er geconfronteerd met minstens twee gewapende personen. 

 1. Slechtvalken in Peerse Sint-Trudotoren geringd
  Peer

  Slechtval­ken in Peerse Sint-Trudotoren geringd

  Afgelopen maandag werden de jonge slechtvalken in de Peerse Sint-Trudotoren geringd. Trudo, Truda en Trudi kregen van Ruben Evens en Koen Driesen van Vogelringgroep Noord-Limburg een ring met daarop een volgnummer. De jonge slechtvalken, vermoedelijk twee mannetjes en één vrouwtje, verkeren in goede gezondheid. De medewerkers van de Vogelringgroep Noord-Limburg namen ook een kijkje in de nestkast en ze stelden vast dat de jonge vogels een gevarieerd voedselaanbod krijgen: van duiven tot een parkiet, specht, gaai,… Na het ringen is het contact tussen de jongen en ouderlijke vogels ook vlot verlopen.
 1. Beringen start participatieproject om trage wegen in kaart te brengen
  Beringen

  Beringen start participa­tie­pro­ject om trage wegen in kaart te brengen

  Stad Beringen zal in de komende jaren haar verkeersstructuur bijschaven en daarbij zullen ook trage wegen een belangrijke rol spelen. Omdat de trage wegen vooral lokaal en praktisch gebruikt worden, zijn ze niet voor iedereen bekend. “We zien in de praktijk dat deze trage wegen soms in minder goede staat zijn omdat de diensten er het bestaan bijvoorbeeld niet van kennen en daarin willen we nu verandering brengen. Een trage weg speelt immers een volwaardige rol in de verkeersstructuur die we beogen”, zegt schepen van Verkeer Jean Vanhees (CD&V). Via een startmoment op 1 en 2 juni, zal de stad geëngageerde burgers dan ook vragen om op pad te gaan en de trage wegen te inventariseren. De startmomenten gaan door om 19 uur in OC COR en in OC De Buiting. Inschrijven doe je via verkeer@beringen.be
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Heusden-Zolder veiligere schoolomgevingen? Hoe staat het met het vernieuwde Huis van het Kind? En is Domein Bovy straks rijker aan toeristische troeven?
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Heus­den-Zol­der veiligere schoolomge­vin­gen? Hoe staat het met het vernieuwde Huis van het Kind? En is Domein Bovy straks rijker aan toeristi­sche troeven?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Heusden-Zolder, een gemeente in Limburg die veiligere schoolomgevingen op haar volledige grondgebied wil en een opgewaardeerde Koolmijnlaan moet hebben tegen 2024.