Het wrak werd getakeld.
Volledig scherm
Het wrak werd getakeld. © Mine Dalemans

Man verongelukt na klap tegen boom in Houthalen

In Houthalen aan de Forelstraat is maandagvoormiddag een verkeersongeval gebeurd. Een man kwam met zijn wagen tegen een boom terecht.

 1. Peer krijgt nieuw fietspad en fietsbrug over Abeek
  Peer

  Peer krijgt nieuw fietspad en fietsbrug over Abeek

  Burgemeester van Peer Steven Matheï (CD&V) kondigde vandaag goed nieuws aan voor de Perenaren. “Er zal langs de N73 een nieuw fietspad aangelegd worden. Dat is in totaal 3.410 meter lang, waarvan 912 meter in Peer. Bovendien komt er ook een fietsbrug over de Abeek. Zo komt er een oplossing voor de missing link in de fietspaden tussen Peer en Bree.” Momenteel moet je als fietser om van Peer naar Bree te rijden ofwel langs het noorden via Grote-Brogel en Reppel rijden, ofwel langs het zuiden via Ellikom. Een nieuw fietspad zal die verplaatsing dus zeker vergemakkelijken. De beslissing werd op de gemeenteraad voorgelegd aan alle raadsleden en vervolgens goedgekeurd.
 2. Politie controleert aanhangwagens in de omgeving van containerparken

  Politie contro­leert aanhangwa­gens in de omgeving van container­par­ken

  De politie Demerdal-DSZ voerde afgelopen week controles uit in de omgeving van de containerparken met betrekking tot aanhangwagens. In Diest werden 46 aanhangwagens aan de kant gezet :één bestuurder beschikte niet over een geldig rijbewijs om een zware aanhangwagen te trekken, deze werd afgesleept. Drie andere bestuurders kregen een proces-verbaal ingevolge slechte ladingzekering en zes schriftelijke waarschuwingen werden uitgeschreven voor slechte verlichting .