De dennenhaag links in beeld wordt weggehaald en vervangen door een houtkant.
Volledig scherm
De dennenhaag links in beeld wordt weggehaald en vervangen door een houtkant. © RV

Kerkhof Houthalen wordt een ‘begraafpark’

HouthalenHouthalen-Helchteren wil zijn begraafplaatsen groener en aangenamer maken. Na de constructie van ceremoniële ruimtes in 2018 zet het gemeentebestuur nu een volgende stap. Op termijn wordt het kerkhof van Houthalen omgevormd naar een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en groen begraafpark.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Centrum voor Therapeutisch Paardrijden verwelkomt paardje Thor: “Dankzij onze paarden komen ruiters hier tot rust”

  Centrum voor Therapeu­tisch Paardrij­den verwelkomt paardje Thor: “Dankzij onze paarden komen ruiters hier tot rust”

  Het Centrum voor Therapeutisch Paardrijden (CTP) in Landen heeft er een nieuwe bewoner bij. Thor, een paard van vijf jaar oud, helpt mensen met een beperking voortaan met hun aangepaste hippotherapie. “Al is het wel een prijzig beestje", vertelt medeoprichter van het centrum Paul Vlayen. Het CTP krijgt daarom financiële steun van Kiwanis Sint-Truiden-Haspengouw, dat op 16 april voor de tweede keer een Bloesemrun organiseert.
  Sint-Truiden
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. BINNENKIJKER. Wonen op de set van Rundskop in stulpje met 20 slaapkamers en buitenzwembad? Voor 2,45 miljoen is het kasteel van Velm van u
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Wonen op de set van Rundskop in stulpje met 20 slaapka­mers en buitenzwem­bad? Voor 2,45 miljoen is het kasteel van Velm van u

  Op zoek naar een nieuwe stek in het hart van Haspengouw en mag het wel wat meer zijn? Wat dacht u van een optrekje in de Truiense deelgemeente Velm, met maar liefst 20 slaapkamers, meerdere badkamers en een inrichting die geschiedenis en bijzondere verhalen ademt? Onze reporter ging op verkenning in het kasteel met uitgebreide parktuin. “Ja, er komt toch een bepaalde levensstijl bij kijken.”
  Sint-Truiden
 2. 63 Diestenaars tonen hun werk in de Lakenhalle tussen 8 en 16 april

  63 Dieste­naars tonen hun werk in de Lakenhalle tussen 8 en 16 april

  Op zaterdag 8 april opent in de Lakenhalle van Diest de tentoonstelling waarbij 63 Diestenaars, zowel liefhebbers als professionelen kunstenaars, hun werk tonen. Het initiatief komt van de Werkgroep CC Diest en Het Gezicht van Diest met de medewerking van de Cultuurraad van Diest en de stad. De organisatoren willen de Diestenaars de gelegenheid bieden hun werk naar buiten te brengen in een professioneel georganiseerde tentoonstelling. “De tentoonstelling toont de veelzijdigheid van de Diestse schilders, etsers en tekenaars.”
  Diest