Danny Bullen met zijn Kempense balkenbrij.
Volledig scherm
Danny Bullen met zijn Kempense balkenbrij. © Mine Dalemans

Kempense balkenbrij van Buva Vleeswaren: “Vroeger gemaakt van slachtafval, maar dat mag nu niet meer”

Vergeet gesuikerde smoutebollen, een puntzak met frietjes en een gulzige kwak mayonaise of gekarameliseerde appels. Wie vroeger terugkeerde van een vermoeiend dagje slingeren op de volkse kermis keek verlekkerd uit naar hét gedroomde feestmaal op basis van gemalen vlees, varkensbloed, boekweitmeel én kruiden: verse Kempense balkenbrij.

0 reacties

 1. “Of het verboden is een luide scheet te laten tijdens een examen? Ik denk het niet”: KU Leuven-proffen delen memorabele blunders
  PREMIUM
  Leuven

  “Of het verboden is een luide scheet te laten tijdens een examen? Ik denk het niet”: KU Leu­ven-prof­fen delen memorabele blunders

  Na bijna drie weken zweten boven een vuistdik naslagwerk is het zover: het einde van de eerste examenperiode. Dat leverde hopelijk heel wat goede punten op, maar ongetwijfeld kregen docenten en lectoren ook dit keer te maken met grappige blunders. KU Leuven-proffen delen de leukste flaters die ze ooit tijdens een examen meemaken. “Had die student gezwegen, dan had hij wellicht een hoger cijfer behaald.”
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.