Danny Bullen met zijn Kempense balkenbrij.
Volledig scherm
Danny Bullen met zijn Kempense balkenbrij. © Mine Dalemans

Kempense balkenbrij van Buva Vleeswaren: “Vroeger gemaakt van slachtafval, maar dat mag nu niet meer”

Vergeet gesuikerde smoutebollen, een puntzak met frietjes en een gulzige kwak mayonaise of gekarameliseerde appels. Wie vroeger terugkeerde van een vermoeiend dagje slingeren op de volkse kermis keek verlekkerd uit naar hét gedroomde feestmaal op basis van gemalen vlees, varkensbloed, boekweitmeel én kruiden: verse Kempense balkenbrij.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Houthalen-Helchteren op zondag 11 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Houthalen-Helchteren op zondag 11 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Houthalen-Helchteren, op één dag 7 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 38. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Houthalen-Helchteren op 124 te liggen. Omdat Houthalen-Helchteren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement