IN BEELD. Nieuwe beelden tonen Limburgse wolvenroedel in actie

Helchteren/PeerTwee ouders, twee welpen van 2021 en negen nieuwe welpen: de wolvenroedel die de laatste jaren Limburg doorkruist, telt momenteel dertien dieren. Robby Scheelen en Toon Wellessen konden de dieren afgelopen week op beeld vastleggen in Helchteren en Peer. Toevallig allebei precies om 6u16, wanneer de wolven terugkeerden van hun nachtshift jagen.

 1. Xplus staat met topacteur stil bij culturele verschillen: “Bij sommigen rolden de tranen over de wangen”
  Lommel

  Xplus staat met topacteur stil bij culturele verschil­len: “Bij sommigen rolden de tranen over de wangen”

  Acteur Aboubakr Bensaïh was aan het begin van de schoolweek een opvallende aanwezige op de middelbare school Xplus in Lommel. Hij kwam er duiding geven bij de film ‘Rebel’, waarin hij de hoofdrol speelt. “De laatste tijd is er veel aandacht gegaan naar culturele tegenstellingen in ons land, die wij als leerkrachten van het levensbeschouwelijk team veel beter willen kaderen”, aldus leerkracht zedenleer Danny Vermeijen.
 2. Circuit Zolder stelt mooie kalender Belcar 2023 voor, 24 Hours of Zolder weer einde augustus
  autosport

  Circuit Zolder stelt mooie kalender Belcar 2023 voor, 24 Hours of Zolder weer einde augustus

  Nadat 2022 het seizoen van het nieuwe sportieve reglement werd, met een boeiende sportieve strijd op alle fronten, kiest het nationale uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship in 2023 voor continuïteit. Het kampioenschap telt vijf meetings, met een start op eigen bodem in mei tijdens het New Race Festival, terwijl de finale vijf maanden later ook op Circuit Zolder plaatsvindt. Daartussen doen de teams en deelnemers Spa-Francorchamps en Oschersleben aan, terwijl ze eind augustus 24 uur lang zullen racen, tijdens de traditionele uithoudingsklassieker op Circuit Zolder.