IN BEELD. Nieuwe beelden tonen Limburgse wolvenroedel in actie

Helchteren/PeerTwee ouders, twee welpen van 2021 en negen nieuwe welpen: de wolvenroedel die de laatste jaren Limburg doorkruist, telt momenteel dertien dieren. Robby Scheelen en Toon Wellessen konden de dieren afgelopen week op beeld vastleggen in Helchteren en Peer. Toevallig allebei precies om 6u16, wanneer de wolven terugkeerden van hun nachtshift jagen.

 1. Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”

  Na 40 jaar in andere handen is de Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ opnieuw in handen van vierde generatie Michel Fryns (63) en dochter en vijfde generatie Céleste (26). Samen vieren zij dit jaar het 135-jarig bestaan van hun stokerij, en ook de stedelijke musea springen op de feestkar met een driedelige expo over de stokersfamilie. Een unieke jenever in ‘limited edition’ is nog op komst, net zoals een internationalisering op termijn. “Veel mensen begrijpen niet dat ik hier nog op mijn 63ste aan begin”, lacht Michel. “Gelukkig geeft het enthousiasme van mijn dochter mij de energie om Fryns samen met haar terug op de rails én verder te krijgen.”
 1. Jumbo gaat strijd tegen eenzaamheid aan met eerste ‘kletskassa’ in Limburg: “Kwartier of zelfs halfuur babbelen omdat je er nood aan hebt? Hier kan dat”
  Zonhoven

  Jumbo gaat strijd tegen eenzaam­heid aan met eerste ‘kletskassa’ in Limburg: “Kwartier of zelfs halfuur babbelen omdat je er nood aan hebt? Hier kan dat”

  Wie een winkelbezoekje aan Jumbo in Zonhoven brengt, kan voortaan kiezen om af te rekenen bij de ‘Kletskassa’. Klanten kunnen daar hun boodschappen afrekenen én tegelijk een gezellig babbeltje slaan met de man of vrouw achter de kassa. “Op die manier willen we eenzaamheid bij onze klanten op een laagdrempelige manier verminderen en voorkomen”, aldus de winkelketen, die intussen drie kletskassa’s telt. Het is de eerste van zijn soort in de provincie.