Eric bij het enige overlevende hert
Volledig scherm
PREMIUM
Eric bij het enige overlevende hert © Mine Dalemans

Hertenhouder nog steeds razend na dodelijke wolvenaanval: “Ik heb het gevoel dat ik als grootvader heb gefaald”

Houthalen-HelchterenAfgelopen zondagochtend trof hertenhouder Eric Henrotay vier van zijn vijf damherten dood aan in zijn weide in de Pannensman in Helchteren. Ook een bok overleefde de aanval niet. Enkele dagen later heeft hij het nog steeds erg moeilijk om de gebeurtenissen te verwerken. “Ik vrees dat de wolven op een dag niet langer mensenschuw zullen zijn en ook ons zullen aanvallen.”

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. De Jeugdraad is dood, lang leve De Verjoengers!
  Diest

  De Jeugdraad is dood, lang leve De Verjoen­gers!

  De stad verjoengen. Dat is de missie van de volledig vernieuwde jeugdraad in Diest, die voortaan door het leven gaat als ‘De Verjoengers’. Zeg dus niet zomaar jeugdraad tegen deze groep jongeren met een hart voor Diest. Zij zijn vanaf nu immers De Verjoengers en helemaal klaar om het bestuur het vuur aan de schenen te leggen. Want ze hebben niet enkel oor voor de stem van de jeugd in Diest, ze zullen input ook omzetten in daden! De eerste Avond van de Jeugd, met bediening van het schepencollege, staat alvast gepland op 21 oktober in Jeugdhuis Tijl.