Robbe Van Roey met grootvader Jaak Plessers
Volledig scherm
PREMIUM
Robbe Van Roey met grootvader Jaak Plessers © Borgerhoff

‘Hacker’ Robbe (21) was één dag miljonair: “Ik had met het geld ook naar Rusland kunnen verhuizen, maar daar maak ik de wereld niet beter mee”

HouthalenRobbe Van Roey (21) uit Houthalen was één dag lang miljonair. Hij werkt bij het bedrijf Intigriti als ‘hacker manager’ en is ‘s nachts zelfs een ‘ethische hacker’. Zo kwam hij recent in het bezit van een rondslingerend wachtwoord. Plots zag hij dat er 1,39 miljoen dollar op de rekening stond. Voor ons wil hij wel eens uitleggen hoe en waarom hij dat geflikt heeft. 

 1. Ralf Berendsen en Altermezzo bij de beste stijgers in Gault&Millau, De Slagmolen blijft Limburgse topper
  Limburg

  Ralf Berendsen en Altermezzo bij de beste stijgers in Gault&Millau, De Slagmolen blijft Limburgse topper

  Maandagmiddag werd de negentiende editie van de Belgische Gault&Millau Gids voorgesteld. Ook enkele Limburgers konden zich daarin onderscheiden. Restaurant Ralf Berendsen uit Lanaken (van 17 naar 17,5/20) en Altermezzo uit Tongeren (van 16 naar 16,5/20) horen bij de stijgers aan de top, terwijl het Hasseltse Taratata de laureaat was in de categorie ‘Bierkaart van het jaar’. Ralf Berendsen scoorde ook het ‘Dessert van het jaar’, Klost’r uit Vlijtingen is dan weer de ontdekking van het jaar.
 1. VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrumstad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”
  PREMIUM
  Genk

  VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrum­stad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”

  Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. In Genk vindt 58 procent van de mensen dat de stad veilig is voor fietsers, het hoogste aantal van alle centrumsteden. “Maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan”, blijft burgemeester Wim Dries (CD&V).
 2. Gloednieuwe fietspaden van miljoenen euro’s zullen enkele jaren na aanleg alweer gesloopt worden: “Begrijp jij het? Dit is een zoveelste slag in ons gezicht”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Gloednieu­we fietspaden van miljoenen euro’s zullen enkele jaren na aanleg alweer gesloopt worden: “Begrijp jij het? Dit is een zoveelste slag in ons gezicht”

  De Grote Baan in Houthalen-Helchteren krijgt in 2022 gloednieuwe, verhoogde en vooral veilige fietspaden. Dat kondigde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) deze week aan. Bijna gelijktijdig trokken de handelaars er grote ogen. Zij moeten vanaf 2024 verhuizen wegens de ondertunneling en het slopen van de volledige oostelijke zijde op diezelfde Grote Baan. “Wat een idee! Fietspaden van miljoenen euro’s aanleggen om ze enkele jaren later te slopen”, zucht opticien Sanne Pollers die vooral tegen de overlast opkijkt.