Stefano tussen enkele FIFA-gadgets, hij verlaat PSV en verkast naar Lille OSC.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefano tussen enkele FIFA-gadgets, hij verlaat PSV en verkast naar Lille OSC. © Benoit De Freine

FIFA-ster Stefano Pinna ruilt PSV voor Franse topclub Lille OSC: “Ze maken daar echt werk van e-sports!”

Op zijn 22e verjaardag mocht Stefano Pinna uit Houthalen-Helchteren deze week goed nieuws aankondigen. De beste FIFA-speler van ons land zal vanaf nu de kleuren van de Franse topclub Lille OSC verdedigen. Hij treedt zo ‘in de voetsporen’ van Divock Origi en Eden Hazard. “Ze maken echt werk van e-sports en willen nog groter worden", motiveert hij z'n keuze. 

  1. Nachtwinkel lapt alcoholverbod na 20 uur aan de laars: onmiddellijke sluiting en boete, ook voor klant

    Nachtwin­kel lapt alcoholver­bod na 20 uur aan de laars: onmiddel­lij­ke sluiting en boete, ook voor klant

    In de Statiestraat in Diest merkte een politieploeg zaterdag rond 20.20 uur een man op die met een wit plastic zakje uit een nachtwinkel kwam. Met het oog op het verbod om alcohol te verkopen na 20 uur vroegen ze de man even te stoppen. De man weigerde en ging gewoon verder. Hij kon met moeite tot staan worden gebracht. De 56-jarige man uit Diest diende te worden geboeid en bleek in het bezit van een sixpack bier. Op last van de burgemeester werd de nachtwinkel onmiddellijk gesloten en kreeg de uitbater een corona-pv van 750 euro. Ook de man kreeg een corona-pv van 250 euro en zal zich later moeten verantwoorden voor zijn weerspannigheid.
  1. Vier minderjarige Afghanen aangetroffen in vrachtwagen

    Vier minderjari­ge Afghanen aangetrof­fen in vrachtwa­gen

    Bij aankomst in een bedrijf in Diest werden vrijdag rond 15.30 uur in een Turkse vrachtwagen vier minderjarige Afghanen aangetroffen. Vermoedelijk hadden zij in Hongarije een gat gemaakt in het zeil van de vrachtwagen en hadden zich zo in de lading verstopt. Na contact met de Dienst Vreemdelingenzaken werden ze verwezen naar de Dienst Voogdij in Brussel. Diezelfde dag, rond 15 uur, controleerde een ploeg van de politie Demerdal-DSZ twee verdachten op straat. Eén man was in het bezit van een gebruikershoeveelheid heroïne De andere man werd gezocht in het kader van de vreemdelingenwetgeving. Hij werd overgebracht naar een gesloten opvangcentrum met het oog op repatriëring.