Het beeld van asielzoekers doorheen het dorp is een gekend beeld in Helchteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van asielzoekers doorheen het dorp is een gekend beeld in Helchteren. © Mine Dalemans

“Er zitten lieve kerels tussen, maar ik spring een gat in de lucht als asielcentrum sluit”, Helchteren leeft al jaren met asielzoekers

Brand of geen brand: Bilzen krijgt met zekerheid een asielcentrum. Dat beweren de eigenaars van het pand zelf. In Helchteren leven ze al vier jaar met een asielcentrum. Vooral voor winkeluitbaters blijkt het een moeilijk verhaal. “Er zitten veel lieve mensen tussen, maar ik spring een gat in de lucht als het centrum sluit", klinkt het bij de lokale supermarkt.

0 reacties

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Leopoldsburg het Ieper van WO II? Hoe zit het met het toeristisch fietspad? En wordt de sportinfrastructuur verbeterd?
  PREMIUM
  Leopoldsburg

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Leopolds­burg het Ieper van WO II? Hoe zit het met het toeris­tisch fietspad? En wordt de sportinfra­struc­tuur verbeterd?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Leopoldsburg, waar men de ambitie uitsprak om te worden voor WO II wat de Westhoek is voor WO I.
 2. Zorgpersoneel toont impact van coronacrisis met ‘Heldenverhalen’: “Op het podium verwerken we de afgelopen jaren”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Zorgperso­neel toont impact van coronacri­sis met ‘Heldenver­ha­len’: “Op het podium verwerken we de afgelopen jaren”

  De coronacrisis mag dan op haar einde lopen, de twee jaren van piek naar piek en lockdown naar lockdown hebben sporen achtergelaten. Met de vraag welke impact die heftige periode heeft op de mensen van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, trokken theatermaker Ingrid Dullens en fotografe Mine Dalemans op pad. Het resultaat is vanavond te zien in theatervoorstelling en fototentoonstelling ‘Heldenverhalen’ in CC De Muze.