In zijn atelier neemt bakker Kenny Van Hoesen een scan van onze reporter.
Volledig scherm
In zijn atelier neemt bakker Kenny Van Hoesen een scan van onze reporter. © Karolien Coenen

Een gezicht om van te smullen

HELCHTERENEen gezicht om op te eten. Dat kan je voortaan bij Het Bakkerspunt in Helchteren bestellen. Kenny Van Hoesen (28) experimenteert er met het 3D-printen van objecten in chocolade, suikerglazuur en biscuit. "Ook als bakker moet je mee met je tijd", vindt Kenny, die ook zelf food-3D-printers op de markt brengt. Wij namen de proef op de som.

 1. Vzw zet gezinscoaches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedigen om goede voorbeeld te geven”
  Genk/Heusden-Zolder/Tongeren

  Vzw zet gezinscoa­ches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedi­gen om goede voorbeeld te geven”

  Kind en Taal, een Limburgse vzw die zich inzet voor taalontwikkeling en opvoedingsondersteuning bij kansarme gezinnen, breidt uit met gezinscoaches. Die moeten ouders aanmoedigen om te participeren in de samenleving, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een job. Genk, Heusden-Zolder en Tongeren springen alvast op de kar. Mogelijk stappen er binnenkort nog meer Limburgse gemeenten in het project.
 2. Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemeester, nog voordat het auditonderzoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”
  Sint-Truiden

  Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemees­ter, nog voordat het auditonder­zoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”

  Nu CD&V Sint-Truiden het vertrouwen in partijgenoot en gemeenteraadslid Carl Nijssens opgezegd heeft, rijst een nieuwe vraag in de Truiense politiek. Wanneer keert CD&V-burgemeester Veerle Heeren, na de hele vaccinatieheisa, terug? Al een maand lang is het waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) die haar taak overneemt, al meldt Engelbosch dat haar ziekenbriefje vervalt op 16 juli.