Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Mine Dalemans

Drie inbraken in Houthalen-Helchteren

Houthalen-HelchterenIn Houthalen-Helchteren werden dinsdag drie woninginbraken vastgesteld.

 1. Antiquair wil inboedel kasteel Terlaemen weggeven, maar moet plannen afgelasten: “Plots leek heel België geïnteresseerd”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Antiquair wil inboedel kasteel Terlaemen weggeven, maar moet plannen afgelasten: “Plots leek heel België geïnteres­seerd”

  De laatste spullen in het verkochte kasteel Terlaemen zouden dit weekend weggegeven worden. Of dat was althans het plan van antiquair Evrard de Villenfagne die de inboedel opkocht. Hij moet zijn weggeefmoment afgelasten omdat er te veel interesse was. “De politie bestempelde het begrijpelijk als massa-evenement en dat kan je niet rijmen met de coronasituatie”, klinkt het.
 2. Op huizenjacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”
  PREMIUM
  Beringen

  Op huizen­jacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”

  Op zoek naar een nieuwe woning of benieuwd naar hoeveel huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen? Wij praten elke week met een lokale immomakelaar die ons wat meer vertelt over zijn of haar gemeente. Deze week zetten we Beringen in de kijker. Een gemeente die we als een totaalplaatje kunnen zien. Samen met immo-makelaar Michiel Janssens van Vastgoedservice gingen we op onderzoek.
 1. Veel interesse voor opleiding Verpleegkunde na ‘Een Echte Job’: “Iemand wou zelfs een carrièreswitch maken”
  Hasselt

  Veel interesse voor opleiding Verpleeg­kun­de na ‘Een Echte Job’: “Iemand wou zelfs een carrières­witch maken”

  Op 13 januari startte op VTM het programma ‘Een Echte Job’. Deze reeks heeft een flink Limburgs kantje, want de opleiding kregen de BV’s in de praktijklokalen van PXL-Healthcare. Vervolgens draaiden ze diensten in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Er is nu ook veel interesse in de opleiding ‘Verpleegkunde’ aan de PXL. “Een aantal studenten stellen vast dat ze in september helaas een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt”, zegt departementshoofd Roald Nelissen.