Deze huizen in de Rozenstraat in Houthalen zouden onder meer verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze huizen in de Rozenstraat in Houthalen zouden onder meer verdwijnen. © Mine Dalemans

“Dien massaal bezwaarschriften in tegen pijpleiding": burgemeester Houthalen-Helchteren ziet tracés totaal niet zitten

LimburgDe drie tracés die op tafel liggen om een ondergrondse pijpleiding door Limburg en Antwerpen te trekken, lopen allemaal door Houthalen-Helchteren. Het ene tracé leidt al tot meer onteigeningen en schade dan het andere. “Compleet onaanvaardbaar”, zegt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit), die oproept om massaal bezwaar in te dienen.

 1. Op welk terras je kunstenaar Koen Vanmechelen (55) dit weekend zal vinden? “Bij het Cosmocafé, waar ik eindelijk weer creatieve plannen met anderen kan smeden”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Op welk terras je kunstenaar Koen Vanmeche­len (55) dit weekend zal vinden? “Bij het Cosmocafé, waar ik eindelijk weer creatieve plannen met anderen kan smeden”

  Eindelijk is het zover: de heropening van de terrassen. Een langverwacht moment waar niet alleen de horeca-uitbaters van zullen genieten, maar natuurlijk ook de trouwe terrasganger. Zoals kunstenaar Koen Vanmechelen (55), die dit weekend terugkeert naar het Cosmocafé op de Grote Markt in zijn geboortestad Sint-Truiden. “En dat vól verwachting", lacht hij.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”