De brandweermannen van brandweerzone Oost-Limburg konden de vermiste Simone Mariën terugvinden
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweermannen van brandweerzone Oost-Limburg konden de vermiste Simone Mariën terugvinden © mn

Deze brandweermannen vonden de vermiste Simone: “Het is een gelukkig toeval dat wij daar op dat moment aan het oefenen waren”

“Wij deden gewoon onze job”, klinkt het bescheiden bij brandweermannen Jozef en Jelle van brandweerzone Oost-Limburg. En toch zijn ze de helden van de dag: het duo vond de 80-jarige Simone Mariën, die al drie dagen spoorloos was, levend en wel terug tijdens een oefening op het militair domein van Helchteren. De ‘gelukkige vinders’ verklappen hoe dat in zijn werk ging én hoe de vrouw het stelde. “Dementie? Ze kon zelfs zeggen welke dag het was.”

 1. “Ze was warm gekleed en heeft een goeie conditie, dat geeft ons hoop”: buren zoeken verder naar vermiste Simone (80)
  PREMIUM

  “Ze was warm gekleed en heeft een goeie conditie, dat geeft ons hoop”: buren zoeken verder naar vermiste Simone (80)

  “Het is misschien niet veel, maar voor de familie is het heel wat wanneer ze zien dat mensen met hen inzitten.” Heel wat bezorgde buurtbewoners zoeken al meer dan 24 uur mee naar Simone Mariën, de 80-jarige vrouw die donderdag voor het laatst gezien werd aan haar woning. Een spoor naar de dementerende vrouw is er voorlopig niet, maar opgeven is duidelijk geen optie.
  Houthalen
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.