De bewoners van ‘t Sonnis zien een omleidingsweg niet zitten. Niet door hun buurt, maar eigenlijk nergens in de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewoners van ‘t Sonnis zien een omleidingsweg niet zitten. Niet door hun buurt, maar eigenlijk nergens in de gemeente. © Karolien Coenen

Buurt wil geen omleidingsweg door ’t Sonnis: “Meest rustige gehucht van de gemeente zou verdwijnen”

HelchterenProfessor Mobiliteit Willy Miermans zei het in 2016 al: “We gaan spijt krijgen als we een omleidingsweg voorzien om de Noord-Zuid te ontlasten”. En daar sluit ook het Helchterense gehucht ‘t Sonnis zich bij aan. Eén van de alternatieve tracés is een omleidingsweg door ‘t Sonnis, het meest landelijke gehucht van de gemeente. Een drukke verkeersader met vrachtverkeer zou er door het groen lopen en dat ziet de buurt niet zitten. “We willen echt aansturen op tunnels onder de Grote Baan”, zegt Noortje Gommé, die zelf in de buurt woont.

 1. 12 maanden cel voor geweld ten aanzien van halfzus
  Beringen

  12 maanden cel voor geweld ten aanzien van halfzus

  Een 26-jarige man uit Beringen is bij verstek veroordeeld tot twaalf maanden cel nadat hij zijn halfzus bedreigde met een mes naar aanleiding van een discussie over 20 euro. Hij had gezegd haar af te maken als ze nog één keer naar buiten zou vluchten zonder iets te zeggen. Toen het vijftienjarige meisje haar bestek liet vallen, kreeg ze zelfs een slag in het aangezicht en vervolgens nog een trap in de buik en een trap tegen de knie. De man sleurde haar ten slotte bij haar haren terug de woning in. De beklaagde moet ook een geldboete van 800 euro betalen.
 1. Hartjesweide biedt troost aan mensen die ongeboren baby verliezen: “Voor het eerst kan ik mijn kleine Matthias een beetje loslaten”
  Genk/Houthalen-Helchteren

  Hartjeswei­de biedt troost aan mensen die ongeboren baby verliezen: “Voor het eerst kan ik mijn kleine Matthias een beetje loslaten”

  Aan de Halstraat, op de grens van Genk en Houthalen-Helchteren, heeft Kinderwens Limburg in het bijzijn van burgemeesters Wim Dries (CD&V) en Alain Yzermans (s.pa) de eerste hartjesweide in onze provincie geopend. Op de plek kunnen Limburgers terecht die zwangerschapsverlies hebben doorgemaakt. Bij Teresa Ubachs (41), die zelf een baby moest afgeven na het 11 weken te dragen, maakt het initiatief heel wat los. “Ik ben er in tranen uitgebarsten. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik mijn kleine Matthias een beetje kan loslaten.”
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den