De drie ravottende welpjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie ravottende welpjes. © INBO

Best bewaakte wolvenroedel ter wereld, maar niemand weet waar vierde welpje is: “Kans op overlijden in eerste levensjaar is groot”

Sinds 25 juli zijn er nooit meer dan drie welpen tegelijk door beeld gewandeld in Noord-Limburg, en dat is geen goed nieuws. “We zijn inderdaad ongerust", zegt Jeroen Denaeghel van Agentschap Natuur en Bos (ANB). Waar of wanneer het vierde welpje is verdwenen, weet niemand. Big Brother in het bos – met liefst vijftig camera’s – ziet veel, maar niet alles.

 1. Twintigers krijgen drie jaar cel voor groepsverkrachting in de duinen: “Slachtoffer (14) werd tot lustobject gereduceerd”
  Hechtel

  Twintigers krijgen drie jaar cel voor groepsver­krach­ting in de duinen: “Slachtof­fer (14) werd tot lustobject geredu­ceerd”

  Een 23-jarige en een 22-jarige man uit Hechtel-Eksel zijn door de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor de groepsverkrachting van een 14-jarig meisje. Het slachtoffer was met haar even oude vriendin te laat om terug te keren naar een jongereninstelling en vroeg in een Lommelse kebabzaak om een lift. Vijf jongens doken op en lieten hun lusten in de auto en de Hechtelse duinen botvieren.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. Waar kan je in ons land 'gevaarlijke' dieren tegenkomen? En wat moet je dan doen?
  PREMIUM

  Waar kan je in ons land 'gevaarlij­ke' dieren tegenkomen? En wat moet je dan doen?

  Twee doodgebeten schapen in Balen, drie dode lama’s in Lommel: het lijkt er sterk op dat er maandag opnieuw een wolf heeft toegeslagen in de Kempen. En in de streek is de wolf lang niet het enige wilde dier dat opduikt in bossen en velden. Wat als je tijdens je wandeling of fietstocht geconfronteerd wordt met een wolf, everzwijn of roofvogel? Loop je als mens een groot risico? En wat doe je beter niet in zo’n geval? Wij vragen het aan Jeroen Denaeghel van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en Diemer Vercayie van Natuurpunt.