Vochtproblemen in de 'bejaardenwoningen' in Houthalen-Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
Vochtproblemen in de 'bejaardenwoningen' in Houthalen-Oost. © BUUR/Mine Dalemans

“Als inspectie hier langskomt, mogen bewoners op zoek naar andere thuis”: bejaardenwoningen kreunen onder aanhoudende vochtproblemen

Houhalen-Helchteren“De situatie is ongezond en onaanvaardbaar.” Met die woorden neemt gemeenteraadslid Stijn Van Dingenen (BUUR) de staat van twaalf bejaardenwoningen in Houthalen-Oost op de korrel. Over die ‘staat’ valt dan ook wat te zeggen: door ernstige vochtproblemen is de dakbedekking op vele plaatsen rot. “Het regent gewoon letterlijk binnen.”

 1. Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-winnaar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-win­naar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”

  Iedereen voelde het aankomen, maar toch was het gisterenavond in de meeste woonkamers spannend nagelbijten. Wie zou er naar huis gaan met de Gouden Schoen 2022? Maar het hardst werd er geduimd in Twenty Two Coffee in Sint-Truiden, de horecazaak van Wouter en Simon Mignolet. De twee broers trokken samen naar de uitreiking in Antwerpen terwijl de familie het gala op het Truiense Heilig-Hartplein volgde. Wij gingen er vanmiddag een kijkje nemen.
 1. UHasselt en Hogeschool PXL maken Limburgse leerlingen warm voor STEM-opleidingen met... artificiële robot in theatershow
  Hasselt

  UHasselt en Hogeschool PXL maken Limburgse leerlingen warm voor STEM-opleidin­gen met... artifi­ciële robot in theater­show

  Fan van robots én theater? Dan brengen de Hogeschool PXL en UHasselt die twee samen in de theatershow ‘Improbotics’ vanaf 9 februari. Daarin zal robot Alex dankzij artificiëke intelligentie volledig zelfstandig een rol opnemen tussen echte acteurs. Resultaat? Improvisatietheater met een wetenschappelijke twist voor liefst 2.000 leerlingen van het secundair onderwijs in Limburg.