Kunstenaar Staf Timmers is al zestig jaar kunstenaar. Een pak bronzen beelden uit de siertuin zijn nu gestolen. Rechts: Een van de verdwenen beelden. De gelijkenis met Staf is treffend.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Staf Timmers is al zestig jaar kunstenaar. Een pak bronzen beelden uit de siertuin zijn nu gestolen. Rechts: Een van de verdwenen beelden. De gelijkenis met Staf is treffend. © Mariotti

16 unieke bronzen beelden gestolen bij kunstenaar Staf Timmers: “En ik ben zo bang dat daders zullen terugkeren”

Houthalen“Het idee dat die daders zo bruut te werk gaan, puur voor het brons: dat doet me pijn.” De vermaarde kunstenaar Staf Timmers (82) zit in zak en as, nu dieven voor de tweede keer bij hem hebben toegeslagen. Ze hadden het gemunt op de bronzen beelden in zijn indrukwekkende tuin. Maar liefst 16 zijn er gestolen. “Het weegt zo zwaar op mij en mijn vrouw. Gelukkig krijg ik veel steunbetuigingen van mensen die mijn tuin hebben bezocht.”

  1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
    Gouden 11
    2

    Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

    De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.