1. Maak kennis met de splinternieuwe gymnastiekhal in Runkst: “Eindelijk een moderne thuisbasis voor onze 1.500 Hasseltse turntalenten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Maak kennis met de splinter­nieu­we gymnastiek­hal in Runkst: “Eindelijk een moderne thuisbasis voor onze 1.500 Hasseltse turntalen­ten”

  Na 18 jaar geduld zet het Hasselts stadsbestuur een splinternieuwe gymnastiekhal neer in Runkst tegen het voorjaar van 2024. Die zal 2.016 vierkante meter groot zijn en de thuisbasis worden van de Hasseltse turnclubs Sta Paraat, Turn-it en de Koninklijke Turnkring Excelsior. “Hiermee creëren we het Roland Garros van het turnen in Vlaanderen", belooft burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Europese vintagemarkt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk
  Genk

  Europese vintage­markt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk

  Parijs, Milaan, Zürich, Rotterdam: het zijn maar een paar van de Europese steden waar vintagemarkt Vinokilo deze maand zijn tenten opstelt. Op dinsdag 6 en woensdag 7 december is het de beurt aan Genk, met Thor Park in Waterschei als standplaats van dienst. De keuze voor een mijngebouw als locatie is daarbij zeker niet onbewust. “We zoeken altijd naar plaatsen met een bepaalde geschiedenis”, klinkt het bij Vinokilo.
 2. Jerome en Louise brengen leven naar Sint-Martenplein met cadeauwinkel en bar ‘Bar’deaux’: “Van kerstballen en hondentruitjes tot kunst van 40.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Jerome en Louise brengen leven naar Sint-Marten­plein met cadeauwin­kel en bar ‘Bar’deaux’: “Van kerstbal­len en hondentrui­tjes tot kunst van 40.000 euro”

  Vooraan een bar met sigaren, wijn en champagne, achteraan een winkel waar iedereen, tot zelfs viervoeters toe, verwend worden met luxeproducten. Dat is het recept van ‘Bar’deaux’ dat morgen de deuren opent op het Truiense Sint-Martenplein. Aan het roer van de nieuwe zaak staan Jerome Fontaine (31) en zijn vriendin Louise Hahn (24). “Middenin de energiecrisis, ja," zegt het koppel. “Sommigen verklaarden ons zot, maar we moesten wel springen.”
 1. Weinig hoop voor moordenaars Silvio Aquino die naar cassatie trekken tegen veroordeling: “Geen reden om arrest te verbreken”
  Oudsbergen/Brussel

  Weinig hoop voor moorde­naars Silvio Aquino die naar cassatie trekken tegen veroorde­ling: “Geen reden om arrest te verbreken”

  Het Hof van Cassatie zal pas op 20 december uitspraak doen over de cassatieberoepen die ingediend zijn tegen de uitspraak van het Tongerse hof van assisen over de moord op Silvio Aquino. Vier veroordeelden, Sandro Hamidovic, Martino Trotta, Nebusha Pavlovic en Dragisa Hamidovic waren naar het hoogste hof gestapt. Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet alvast geen redenen om hun veroordeling te verbreken.

Populair in HLN+ REGIO

 1. 10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzakelijk voor planten en dieren, én trekpleister voor toeristen”
  PREMIUM
  Genk

  10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzake­lijk voor planten en dieren, én trekpleis­ter voor toeristen”

  Met het project ‘Vijvercomplex Bokrijk-Kiewit’ investeert Vlaanderen 10 miljoen euro in het vijvergebied De Wijers. Dat moet de leefomgeving van bedreigde planten- en diersoorten bevorderen. Bovendien zullen ook wandelaars er van een historische natuurbeleving kunnen genieten en dat is niet vreemd in de omgeving van openluchtmuseum Bokrijk. “Zo wordt straks ook duidelijk hoe de natuur er in de vorige eeuw uitzag”, aldus minister Demir.