De Hauwaart en Dorpsstraat wachten op een grondige renovatie.
Volledig scherm
De Hauwaart en Dorpsstraat wachten op een grondige renovatie. © Google

Wegen en Verkeer luistert naar inwoners voor vernieuwing Hauwaart en Dorpsstraat in Mater en Horebeke

Mater/HorebekeIn de Brouwerij Roman in Mater heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Oost-Vlaanderen de eerste ontwerpplannen voor de vernieuwing van de N8 tussen Brakel en Oudenaarde en de Broekestraat (N454) voorgelegd aan de zogenaamde klankbordgroep. “Er kwamen verrassend veel interessante ideeën die we nu verder zullen meenemen in de studie. Met het aangepast ontwerp zullen we dan ook in de loop van volgend jaar een eerste keer naar het grote publiek trekken”, zegt Kristof Wieme, projectleider voor de vernieuwing van de N8 en de N454.

  1. Oppositie ontstemd over manier waarop voorstel voor een vernieuwd Kerkplein werd goedgekeurd : “Niet eens een visuele voorstelling en dat in 2021”
    PREMIUM
    HOREBEKE

    Oppositie ontstemd over manier waarop voorstel voor een vernieuwd Kerkplein werd goedge­keurd : “Niet eens een visuele voorstel­ling en dat in 2021”

    De gemeenteraad heeft met zeven stemmen voor en vier onthoudingen de plannen goedgekeurd voor het vernieuwde Kerkplein. De vierkoppige oppositie vond de manier waarop dat gebeurde symptomatisch voor het beleid. “We praten over een plan dat niemand kan zien en waar nauwelijks uitleg wordt bij gegeven”, foeterde Dieter Verschuere (N-VA).