N-VA Horebeke pleit voor een fusie tussen de politiezones in de Vlaamse Ardennen.
Volledig scherm
N-VA Horebeke pleit voor een fusie tussen de politiezones in de Vlaamse Ardennen. © Ronny De Coster

Oppositiepartij N-VA Horebeke ijvert net als buurgemeente Maarkedal voor fusie tussen politiezones

Dieter Verscheure van oppositiepartij N-VA wil dat Horebeke net als Maarkedal mee ijvert voor een fusie tussen de politiezones in de Vlaamse Ardennen. “In het weekend en ’s avonds is er maar één ploeg op pad in de hele politiezone, dat is te weinig.”

 1. 80 tot 100 patiënten per dag in pre-triagepost in Oudenaarde: “Quarantainemaatregelen niet altijd goed opgevolgd”
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  80 tot 100 patiënten per dag in pre-triagepost in Oudenaarde: “Quarantai­ne­maat­re­ge­len niet altijd goed opgevolgd”

  Ook in de Vlaamse Ardennen is er een merkbare stijging van het aantal coronabesmettingen. “In het AZ Oudenaarde worden momenteel twee coronapatiënten verzorgd. De pre-triagepost test en/of onderzoekt dagelijks 80 tot 100 patiënten. We willen benadrukken dat het essentieel is om de maatregelen op te volgen, zeker als je in quarantaine wordt geplaatst. We merken dat niet iedereen die in quarantaine geplaatst wordt, zich eraan houdt”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen.
 2. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakanties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”
  PREMIUM

  In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakan­ties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”

  Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het eindelijk zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Sandra Rasschaert (49), de weduwe van streekgenoot Serge Baguet, bijt de spits af. Met haar trokken we naar de Rekelberg in Zwalm, de favoriete helling van Serge.