Groen ontvouwde eerder dit jaar plannen voor de heraanleg van het Kerkplein. Het gemeentebestuur besliste nu hoe het echt wordt. Maar op een visuele voorstelling is het nog even wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Groen ontvouwde eerder dit jaar plannen voor de heraanleg van het Kerkplein. Het gemeentebestuur besliste nu hoe het echt wordt. Maar op een visuele voorstelling is het nog even wachten. © GEDR

Oppositie ontstemd over manier waarop voorstel voor een vernieuwd Kerkplein werd goedgekeurd : “Niet eens een visuele voorstelling en dat in 2021”

HOREBEKEDe gemeenteraad heeft met zeven stemmen voor en vier onthoudingen de plannen goedgekeurd voor het vernieuwde Kerkplein. De vierkoppige oppositie vond de manier waarop dat gebeurde symptomatisch voor het beleid. “We praten over een plan dat niemand kan zien en waar nauwelijks uitleg wordt bij gegeven”, foeterde Dieter Verschuere (N-VA).

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.