Horebeke: rust, ruimte en zuurstof. Wat wil een Gentenaar nog meer?
Volledig scherm
Horebeke: rust, ruimte en zuurstof. Wat wil een Gentenaar nog meer? © Foto Ronny De Coster

Op huizenjacht in... Horebeke: “Na corona is de markt geëxplodeerd door Gentenaars op zoek naar ruimte en zuurstof”

HOREBEKEOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Horebeke, de kleinste gemeente van België. Lees meer over vastgoed in Oost-Vlaanderen in ons dossier.

 1. Wegen en Verkeer luistert naar inwoners voor vernieuwing Hauwaart en Dorpsstraat in Mater en Horebeke
  Mater/Horebeke

  Wegen en Verkeer luistert naar inwoners voor vernieu­wing Hauwaart en Dorps­straat in Mater en Horebeke

  In de Brouwerij Roman in Mater heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Oost-Vlaanderen de eerste ontwerpplannen voor de vernieuwing van de N8 tussen Brakel en Oudenaarde en de Broekestraat (N454) voorgelegd aan de zogenaamde klankbordgroep. “Er kwamen verrassend veel interessante ideeën die we nu verder zullen meenemen in de studie. Met het aangepast ontwerp zullen we dan ook in de loop van volgend jaar een eerste keer naar het grote publiek trekken”, zegt Kristof Wieme, projectleider voor de vernieuwing van de N8 en de N454.
 2. Oppositie ontstemd over manier waarop voorstel voor een vernieuwd Kerkplein werd goedgekeurd : “Niet eens een visuele voorstelling en dat in 2021”
  PREMIUM
  HOREBEKE

  Oppositie ontstemd over manier waarop voorstel voor een vernieuwd Kerkplein werd goedge­keurd : “Niet eens een visuele voorstel­ling en dat in 2021”

  De gemeenteraad heeft met zeven stemmen voor en vier onthoudingen de plannen goedgekeurd voor het vernieuwde Kerkplein. De vierkoppige oppositie vond de manier waarop dat gebeurde symptomatisch voor het beleid. “We praten over een plan dat niemand kan zien en waar nauwelijks uitleg wordt bij gegeven”, foeterde Dieter Verschuere (N-VA).