Appelsap uit de Vlaamse Ardennen voor meer natuur.
Volledig scherm
Appelsap uit de Vlaamse Ardennen voor meer natuur. © RV

Natuurpunt verkoopt appelsap uit de Vlaamse Ardennen om boomgaarden een tweede leven te geven

HOREBEKENatuurpunt Vlaamse Ardennen verkoopt voor het derde jaar op rij appelsap ten voordele van meer natuur in de Vlaamse Ardennen. De appels zijn geplukt in hoogstamboomgaarden in de Vlaamse Ardennen.

 1. ‘Flirterige avond en fantaseren over triootje’ in vakantieflat draaien uit op aanranding: 2 jaar celstraf
  PREMIUM
  Nieuwpoort/Brakel/Wetteren

  ‘Flirterige avond en fantaseren over triootje’ in vakan­tieflat draaien uit op aanranding: 2 jaar celstraf

  “Hij nam heel veel van me af: mijn zelfvertrouwen, nachtrust en goede vriendschap.” Voor de aanranding van een goede vriendin van zijn partner is een 28-jarige man uit Brakel veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 6 effectief. De feiten gebeurden in een vakantieappartement in Nieuwpoort, dat eigendom is van de schoonmoeder van de beklaagde. De rechtbank vond aanranding voldoende bewezen, maar verleende wel de vrijspraak voor verkrachting.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.