Johan Tahon staat naast de eerste studie van het beeld dat hij wil maken van Vincent Van Gogh. Rechts van de curator de andere betrokkenen bij het Van Gogh-project in de Vlaamse Ardennen.
Volledig scherm
Johan Tahon staat naast de eerste studie van het beeld dat hij wil maken van Vincent Van Gogh. Rechts van de curator de andere betrokkenen bij het Van Gogh-project in de Vlaamse Ardennen. © GEDR

Kunstenaar Johan Tahon wil Van Gogh-jaar organiseren in Vlaamse Ardennen: “Dankzij dominee van bij ons ontwaakte de kunstenaar in hem”

HOREBEKE/VLAAMSE ARDENNENOnder het motto ‘er zit een vuur in mij’, wil kunstenaar Johan Tahon uit Oudenaarde deze zomer een Van Gogh-jaar aftrappen in de Vlaamse Ardennen. En dat is niet toevallig. Het was namelijk in, jawel, Horebeke dat de schilder in Van Gogh ontkiemde nadat hij de raad van de plaatselijke dominee opvolgde. Tahon schuimt nu de omliggende gemeenten af op zoek naar steun en projecten rond kunst die dan weer, net zoals bij Van Gogh, een leidraad kunnen zijn om jongeren op weg te helpen.

  1. Het verhaal achter de succesvolle openluchtfitness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”
    PREMIUM
    Liedekerke/Aalst

    Het verhaal achter de succesvol­le openlucht­fit­ness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”

    Het idee is simpel: plaats een gepimpte zeecontainer samen met enkele fitnesstoestellen op een locatie en je krijgt een Strongbox. Maar het concept van Jan Delcourt uit Liedekerke en Steven De Meijer uit Aalst, beiden 33 jaar, slaat duidelijk aan met honderden leden op de zes locaties samen in België en Nederland. “Strongboxen werd intussen al een werkwoord”, lacht Steven. “In de fitness ben je op je eentje bezig, bij ons doe je het in groep en in openlucht. Veel fijner toch?”