De Sint-Korneliskerk: geen wilde feestjes meer.
Volledig scherm
De Sint-Korneliskerk: geen wilde feestjes meer. © GEDR

Kerk van Sint-Kornelis-Horebeke was decor voor (te) wild feestje: in samenspraak met Onroerend Erfgoed wordt een beheersplan opgemaakt

HOREBEKEIn het kerkgebouw van Sint-Kornelis-Horebeke vond onlangs een feestje plaats dat een beetje uit de hand is gelopen. Sinds 2016 worden er geen religieuze activiteiten meer gehouden in de vroegere kerk. Men wil nu in een beheersplan vastleggen wat er kan en niet kan.

 1. Milieuvereniging wil dat gemeente bouwvergunning voor Jumbo-warenhuis weigert: “Bouwen in overstromingsgebied zal wateroverlast in centrum nog vergroten”
  PREMIUM
  Nederbrakel

  Milieuvere­ni­ging wil dat gemeente bouwvergun­ning voor Jum­bo-warenhuis weigert: “Bouwen in overstro­mings­ge­bied zal waterover­last in centrum nog vergroten”

  De Nederlandse warenhuisketen Jumbo maakt plannen voor een vestiging in Brakel. Maar dat is niet naar de zin van de regionale milieuvereniging Milieufront Omer Wattez (MOW). “De gekozen locatie ligt in overstromingsgebied. Hier bouwen, zou voor de Brakelaars nog meer wateroverlast veroorzaken”, vreest MOW. De vereniging dient alvast een bezwaar in.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.