Burgemeester Cynthia Browaeys: geen energiecheque voor de Horebekenaren, wel een gerichte aanpak.
Volledig scherm
Burgemeester Cynthia Browaeys: geen energiecheque voor de Horebekenaren, wel een gerichte aanpak. © GEDR

Horebekenaren krijgen geen energiecheque: “We opteren voor gerichte steun aan wie het nodig heeft”

HOREBEKEDieter Verschuere (N-VA) wou op de gemeenteraad de goedkeuring krijgen voor zijn voorstel om aan de Horebeekse gezinnen een energiecheque van 150 euro te schenken. Die moet hen helpen om de stijgende elektriciteitsfacturen te betalen. De meerderheid ziet meer heil in een gerichte aanpak en vond daarvoor ook gehoor bij Groen.

  1. Marc Vuylsteke over de romantische escapade van Keizer Karel, 500 jaar geleden in Schorisse: “De grote keizer en het eenvoudige dienstmeisje kregen een onwettige dochter die het aanzien van Europa mee bepaalde”
    MAARKEDAL

    Marc Vuylsteke over de romanti­sche escapade van Keizer Karel, 500 jaar geleden in Schorisse: “De grote keizer en het eenvoudige dienstmeis­je kregen een onwettige dochter die het aanzien van Europa mee bepaalde”

    Bijna dag op dag 500 jaar geleden zakte Keizer Karel, toen 21 jaar, af naar de Vlaamse Ardennen. In Oudenaarde ontmoette hij Jeanne Vander Gheynst uit Nukerke en samen maakten ze een kind: Margaretha Van Parma. Marc Vuylsteke (81) van Heemkundige Kring Businarias vertelt het hele verhaal in GC Marca op vrijdag 12 november.