Burgemeester Cynthia Browaeys: geen energiecheque voor de Horebekenaren, wel een gerichte aanpak.
Volledig scherm
Burgemeester Cynthia Browaeys: geen energiecheque voor de Horebekenaren, wel een gerichte aanpak. © GEDR

Horebekenaren krijgen geen energiecheque: “We opteren voor gerichte steun aan wie het nodig heeft”

HOREBEKEDieter Verschuere (N-VA) wou op de gemeenteraad de goedkeuring krijgen voor zijn voorstel om aan de Horebeekse gezinnen een energiecheque van 150 euro te schenken. Die moet hen helpen om de stijgende elektriciteitsfacturen te betalen. De meerderheid ziet meer heil in een gerichte aanpak en vond daarvoor ook gehoor bij Groen.

 1. Pamperbank zamelt ongebruikte luiers in voor kwetsbare gezinnen: “5.000 luiers heb je nodig per kind”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Pamperbank zamelt ongebruik­te luiers in voor kwetsbare gezinnen: “5.000 luiers heb je nodig per kind”

  Op verschillende locaties in Oudenaarde zijn voortaan inzamelboxen voor ongebruikte luiers te vinden. Wie een overschotje heeft kan dat voortaan deponeren in de box op drie inzamelpunten in Oudenaarde. Het Huis van het Kind verdeelt ze onder kwetsbare gezinnen. “De aankoop van luiers neemt een grote hap in het budget van gezinnen”, beseft schepen Mathieu Mas (CD&V). Hij en Dorien Fostier van het Huis van het Kind leggen uit hoe je kan helpen, voor wie de luiers bestemd zijn en hoeveel ze gaan kosten.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.