Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Horebeke ondersteunt groepsaankoop van provincie Oost-Vlaanderen

HorebekeInwoners van Horebeke kunnen zich nog tot 1 februari 2021 inschrijven voor een groepsaankoop van groene energie. De gemeente steunt het initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen om op die manier een scherpere prijs voor groene stroom en aardgas te bekomen.

 1. Boete van 400.000 euro voor projectontwikkelaar die koelwaterbekken op site elektriciteitscentrale vult zonder vergunning
  Ruien

  Boete van 400.000 euro voor projectont­wik­ke­laar die koelwater­bek­ken op site elektrici­teits­cen­tra­le vult zonder vergunning

  Projectontwikkelaar Global Herpelgem is door de milieukamer van de correctionele rechtbank veroordeeld tot het betalen van een effectieve boete van 400.000 euro. De straf komt er omdat het bedrijf op de site van de oude elektriciteitscentrale in Ruien (Kluisbergen) een koelwaterbekken heeft opgevuld zonder dat het daar een vergunning voor had en zonder de milieuvoorwaarden van VLAREM na te leven.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg