Horebeke wordt geen fairtradegemeente.
Volledig scherm
Horebeke wordt geen fairtradegemeente. © RV

Horebeke heeft geen ambitie om fairtradegemeente te worden

Horebeke wordt geen fairtradegemeente. Na een eerder burgerinitiatief bracht Groen het voorstel nog eens op de gemeenteraad, maar opnieuw is Volksbelangen niet overtuigd. “We werken al met lokale handelaars”, klinkt het daar.

  1. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakanties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”
    PREMIUM

    In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakan­ties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”

    Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het eindelijk zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Sandra Rasschaert (49), de weduwe van streekgenoot Serge Baguet, bijt de spits af. Met haar trokken we naar de Rekelberg in Zwalm, de favoriete helling van Serge.