Na ruim twee uur hadden de mensen van Groen Horebeke meer zakken gevuld dan hen lief was.
Volledig scherm
Na ruim twee uur hadden de mensen van Groen Horebeke meer zakken gevuld dan hen lief was. © GEDR

Groen Horebeke ging op tocht om zwerfvuil te verzamelen op World Cleanup Day: “Voor een landelijke gemeente is de buit te groot”

HOREBEKEOok Groen Horebeke nam deel aan de World Cleanup Day die door de ophaling van zwerfvuil mensen wereldwijd wil sensibiliseren voor dit thema. De buit was groter dan de ecologisten wilden.

 1. Oppositielid Dieter Verscheure (N-VA) eist volledig overzicht van materiaal technische dienst: “Gebrek aan correcte inventaris vormt risico op mistoestanden”
  HOREBEKE

  Oppositie­lid Dieter Verscheure (N-VA) eist volledig overzicht van materiaal technische dienst: “Gebrek aan correcte inventaris vormt risico op mistoestan­den”

  Oppositielid Dieter Verscheure (N-VA) maakt zich zorgen over het gebrek aan middelen van de gemeentelijke technische dienst en de veiligheid op het werk voor de gemeentearbeiders. Hij vroeg aan de bevoegde schepen Hendrik Blommaert een inventarisatielijst van het beschikbare materiaal en kreeg een antwoord dat hem perplex liet staan.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.