Het eetfestijn van burgemeester Cynthia Browaeys en ereburgemeester Joseph Browaeys brengt 1.500 euro op voor 2geltje.
Volledig scherm
Het eetfestijn van burgemeester Cynthia Browaeys en ereburgemeester Joseph Browaeys brengt 1.500 euro op voor 2geltje. © RV

Eetfestijn van de burgemeester levert 1.500 euro op voor lokale school, N-VA levert kritiek op werkwijze

Het eetfestijn van burgemeester Cynthia Browaeys (Volksbelangen) en ereburgemeester Joseph Browaeys in Horebeke heeft 1.500 euro opgebracht voor de lokale basisschool 2geltje. 

  1. Maarkedal vraagt aan Oudenaarde om Zevenbunderpad te verbreden: “Nu te smal om fietsers te laten kruisen”

    Maarkedal vraagt aan Oudenaarde om Zevenbun­der­pad te verbreden: “Nu te smal om fietsers te laten kruisen”

    Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA) heeft in een brief aan de Oudenaardse schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld) gevraagd het Zevenbunderpad te verbreden. “Veel wandelaars en fietsers hebben het pad ontdekt tijdens de coronacrisis, maar het is momenteel te smal om fietsers te laten kruisen en daardoor ontstaan gevaarlijke situaties.”
  2. De coronacijfers in Horebeke van dinsdag 20 oktober

    De coronacij­fers in Horebeke van dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Horebeke minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Horebeke op 49 te liggen. Omdat Horebeke meer dan 30 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 50, zal de gemeente terechtkomen in het volgende alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.