Dieter Verschuere (N-VA) vraagt een energiecheque van 150 euro voor de Horebeekse gezinnen.
Volledig scherm
Dieter Verschuere (N-VA) vraagt een energiecheque van 150 euro voor de Horebeekse gezinnen. © RV

“De financiële situatie van onze gemeente laat dit zonder meer toe”: N-VA wil gemeentelijke energiecheque van 150 euro voor alle Horebeekse gezinnen

HOREBEKEGemeenteraadslid Dieter Verschuere (N-VA) wil dat Horebeke aan alle gezinnen een energiecheque cadeau doet van 150 euro. “De schatkist van onze gemeente is heel stevig gevuld. Het lijkt ons dan ook niet meer dan billijk dat zij als lokale overheid haar inwoners tijdens deze ernstige energiecrisis financieel ondersteunt.”

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Auto laten keuren? Het is aanschuiven in veel keuringscentra: “Wacht niet op je uitnodiging”
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Auto laten keuren? Het is aanschui­ven in veel keurings­cen­tra: “Wacht niet op je uitnodi­ging”

  Je auto keuren, dat gaat sinds de uitbraak van de coronacrisis enkel nog op afspraak. Maar de agenda’s van de Oost-Vlaamse keuringscentra blijken dusdanig volgeboekt, dat wie een uitnodiging in de bus krijgt, vaak niet meer voor de vervaldag van de groene kaart een plaatsje kan krijgen. Gelukkig kan je zelf actie ondernemen om een financiële toeslag als ‘laatkomer’ — en in het slechtste geval een boete — te vermijden.