Cynthia Browaeys bij de stoel waar haar vader 54 jaar lang op zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Cynthia Browaeys bij de stoel waar haar vader 54 jaar lang op zat. © GEDR

Cynthia Browaeys na drie jaar burgemeesterschap: “Ik denk dat ik eigenlijk nog te braaf ben voor de politiek”

HOREBEKECynthia Browaeys (36) is halverwege haar eerste ambtstermijn als burgemeester van Horebeke. Drie jaar geleden volgde ze haar vader Jozef op als lijsttrekker nadat die 54 jaar lang de sjerp had gedragen. “Er zijn er nog altijd die denken de vetes met mijn vader verder te moeten uitvechten via mij. Ik probeer om niet in die val te trappen”, vertelt ze in haar gemeentehuis, voor politieke tegenstanders stilaan een schier niet in te nemen vesting. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.