Foto Ronny De Coster
Volledig scherm
© Foto Ronny De Coster

67 boetes na snelheidscontroles in Horebeke en Maarkedal

Maarkedal/HorebekeBij snelheidscontroles in de Heerweg in Horebeke en de Ommegangstraat in Maarkedal zijn 67 chauffeurs beboet.

 1. Wegen en Verkeer luistert naar inwoners voor vernieuwing Hauwaart en Dorpsstraat in Mater en Horebeke
  Mater/Horebeke

  Wegen en Verkeer luistert naar inwoners voor vernieu­wing Hauwaart en Dorps­straat in Mater en Horebeke

  In de Brouwerij Roman in Mater heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Oost-Vlaanderen de eerste ontwerpplannen voor de vernieuwing van de N8 tussen Brakel en Oudenaarde en de Broekestraat (N454) voorgelegd aan de zogenaamde klankbordgroep. “Er kwamen verrassend veel interessante ideeën die we nu verder zullen meenemen in de studie. Met het aangepast ontwerp zullen we dan ook in de loop van volgend jaar een eerste keer naar het grote publiek trekken”, zegt Kristof Wieme, projectleider voor de vernieuwing van de N8 en de N454.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.