Natuurpunt Vlaamse Ardennen haalt met een spaghetti-avond 4.200 euro op.
Volledig scherm
Natuurpunt Vlaamse Ardennen haalt met een spaghetti-avond 4.200 euro op. © rv

4.200 euro voor natuurgebieden in Maarkebeekvallei, Burreken en Paddenbroek

Natuurpunt Vlaamse Ardennen heeft met een spaghetti-avond in Horebeke 4.200 euro ingezameld. 

 1. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakanties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”
  PREMIUM

  In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakan­ties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”

  Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het eindelijk zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Sandra Rasschaert (49), de weduwe van streekgenoot Serge Baguet, bijt de spits af. Met haar trokken we naar de Rekelberg in Zwalm, de favoriete helling van Serge.
 2. Nu is het aan jou: iedereen krijgt inspraak in de herinrichting van de N8 tussen Brakel en Oudenaarde, die wel nog jaren op zich laat wachten
  Brakel/Horebeke/Oudenaarde

  Nu is het aan jou: iedereen krijgt inspraak in de herinrich­ting van de N8 tussen Brakel en Oudenaarde, die wel nog jaren op zich laat wachten

  Wegen en Verkeer wil de N8 tussen Brakel en Oudenaarde en ook de Broekestraat (N454) in Horebeke vernieuwen. Maar voor het de ontwerpers naar hun tekentafel stuurt, vraagt ze burgers om mee na te denken over de vernieuwing. “Het is de eerste keer dat we zo’n vraag doen”, zegt Jef Schoenmaekers, communicatieverantwoordelijke van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen.