1. Luc Wachtelaer (CD&V) kijkt na een bewogen coronajaar ambitieus naar de volgende verkiezingen: “In Horebeke wantrouwen ze alles wat van buitenaf komt”
  PREMIUM
  HOREBEKE

  Luc Wachtelaer (CD&V) kijkt na een bewogen coronajaar ambitieus naar de volgende verkiezin­gen: “In Horebeke wantrouwen ze alles wat van buitenaf komt”

  Er gaan vanop het Kerkplein in Horebeke jaloerse blikken richting Maarkedal. Luc Wachtelaer baat er al 26 jaar Hotel Horenbecca uit en vertolkt er tevens de stem van de CD&V. “De drive om onderling samen te werken, laat staan met andere gemeenten zoals Maarkedal dat nu doet met Hoeselt en Hooglede, bestaat hier gewoon niet.”
 1. Onderzoek naar samensmelting van drie politiezones loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustreren hoe hard een fusie nodig is”
  Vlaamse Ardennen

  Onderzoek naar samensmel­ting van drie politiezo­nes loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustre­ren hoe hard een fusie nodig is”

  Het incident op de Rijdtmeersen in Brakel, waarbij vorige week een jogger werd aangevallen, blijft politiek nazinderen. “De problemen in het recreatiegebied bewijzen nog maar eens dat de politie meer mankracht nodig heeft en dat kan alleen met een fusie van polititiezones”, zegt gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA). “We zij hier volop mee bezig, want ook ik ben voorstander”, reageert burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).
 1. Burgemeester Devleeschouwer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeldfunctie zou anders moeten handelen”
  BRAKEL

  Burgemees­ter Devlee­schou­wer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeld­func­tie zou anders moeten handelen”

  De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) riskeert twee jaar cel. Dat is de strafmaat die het openbaar ministerie vroeg voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Devleeschouwer wordt beschuldigd van het toedienen van opzettelijke slagen na een verkeersongeval onder invloed op 18 april 2018 op de N8 van Lierde naar Brakel. De uitspraak valt op 17 september.
 1. Oppositie niet te spreken over negeren van het advies over verkavelingsproject Processiestraat: “Ondenkbaar dat het schepencollege het verslag naast zich zou neerleggen”
  PREMIUM

  Oppositie niet te spreken over negeren van het advies over verkave­lings­pro­ject Processie­straat: “Ondenkbaar dat het schepencol­le­ge het verslag naast zich zou neerleggen”

  De oppositie in de gemeenteraad van Wortegem-Petegem zette zich tijdens de jongste zitting opnieuw sterk af tegen de plannen van de liberale meerderheid om een bouwproject te realiseren aan de Processiestraat en Diepestraat, op de huidige terreinen van Sparta Wortegem. De goedkeuring van de wegeniswerken leidde tot hevige discussies.