Luc Hertoghs op het podium van de grote zaal van 't Markenhof.
Volledig scherm
Luc Hertoghs op het podium van de grote zaal van 't Markenhof. © Toon Verheijen

Zaal ‘t Markenhof ondergaat metamorfose: “Vrijwilligers hebben 70 ton puin naar buiten gehaald”

Minderhout’t Markenhof in Minderhout heeft het voorbije jaar een ware metamorfose ondergaan. Een jaar na de oproep tot een winwin-lening om de nodige renovatiewerken te kunnen uitvoeren, hebben vele vrijwilligers (en enkele aannemers) de zalen volledig vernieuwd. Met de lening werd 120.000 euro opgehaald. “We zijn onze vrijwilligers zo ontzettend dankbaar, want zonder hen had het nooit gekund”, zegt Luc Hertoghs van ’t Markenhof.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.
 2. Jarne (19) start webshop met kristallen en stenen: “Droom sneller uitgekomen dan verwacht”
  Minderhout

  Jarne (19) start webshop met kristallen en stenen: “Droom sneller uitgekomen dan verwacht”

  Student KMO-management aan de Karel de Grote Hogeschool Jarne Broes (19) had altijd al de bedoeling om zelf een zaak te starten. Tijdens corona geraakte Jarne in de ban van stenen, kristallen en mineralen en startte hij zijn eigen webshop www.lapisstenen.be. Dit weekend organiseert hij (voorlopig) eenmalig een fysiek winkeltje in de woning van zijn mama. “Klanten eens zien en hun verhalen horen: ik kan er alleen nog maar van bij leren", zegt de jonge ondernemer.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.